Σουλτς για τους θιασώτες του Brexit: Έχουν ειπωθεί απερίφραστα ψέματα...

Συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/Ε.Ε.)
Συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/Ε.Ε.) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου βρέθηκε στο Λονδίνο και μίλησε για "εθνική κακία" και ψέμματα γύρω από τα επιχειρήματα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα τη Βρετανία, δηλώνοντας ότι η δημόσια συζήτηση στη χώρα χαρακτηρίζεται από ψεύδη, εθνικά μίση, και μια προσπάθεια να μετατραπούν σε αποδιοπομπαίους τράγους οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι μετανάστες.

Ο Σουλτς έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος υποσχέθηκε να επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι τα τέλη του 2017.

Ο Κάμερον θέτει στο επίκεντρο τους περιορισμούς στην πρόσβαση των Ευρωπαίων μεταναστών στα βρετανικά επιδόματα: «Γίνονται προσπάθειες από ανθρώπους στην Ευρώπη και ακόμη σε αυτή τη χώρα να δημιουργήσουν νέα εμπόδια μεταξύ των χωρών», δήλωσε ο Σουλτς.

«Ανακινώντας ένα αίσθημα πανικού για τους υποτιθέμενους προνομιούχους τουρίστες από την Ρουμανία και την Βουλγαρία που θέλουν να λεηλατήσουν τα κοινωνικά συστήματα των φιλοξενούμενων χωρών». «Έχουν ειπωθεί απερίφραστα ψέματα... Αυτό που με λυπεί και με θυμώνει σε όλη αυτή τη δημόσια συζήτηση είναι η απόχρωση της εθνικής κακίας. Το μίσος εξαπλώνεται. Άνθρωποι χρησιμοποιούνται σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Βρετανοί θα πουλήσουν ακριβά την παραμονή τους στην Ευρώπη

Συντηρητικοί για τη Βρετανία: Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θέλουν να βγει η χώρα από τη ΕΕ

ADVERTISING

SHARE: