Στα ‘χνάρια’ της Χίλαρι: Ο γαμπρός του Τραμπ χρησιμοποίησε το προσωπικό του email στο Λευκό Οίκο

Στα ‘χνάρια’ της Χίλαρι: Ο γαμπρός του Τραμπ χρησιμοποίησε το προσωπικό του email στο Λευκό Οίκο
FILE - In this July 25, 2017 file photo, White House Senior Adviser and envoy, Jared Kushner, listens at right as President Donald Trump speaks during a meeting with Lebanese Prime Minister Saad Hariri in the Cabinet Room of the White House in Washington. Kushner began a round of talks with Israeli and Palestinian leaders as he resumed efforts to restart peace talks. Kushner, who is President Donald Trump's son-in-law, met with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu in Jerusalem on Thursday, Aug. 24, 2017, before heading to the West Bank city of Ramallah to meet Palestinian President Mahmoud Abbas in the evening. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File) AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File

Το επιτελείο Τραμπ είχε στηρίξει μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας στο γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για θέματα διοίκησης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με νέο "πονοκέφαλο" αφού το ίδιο αποδείχθηκε ότι έπραξε και ο γαμπρός του

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έκανε χρήση του προσωπικού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επικοινωνήσει με άλλα στελέχη της αμερικανικής διοίκησης, ενώ έπρεπε να χρησιμοποιήσει το ασφαλές email του Λευκού Οίκου, παραδέχθηκε ο δικηγόρος του.

Ο Άμπε Λόουελ, ο δικηγόρος του, επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Politico, σύμφωνα με την οποία ο Τζάρεντ Κούσνερ είχε χρησιμοποιήσει το προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κι όχι τον κεντρικό υπολογιστή του Λευκού Οίκου, που συνηθίζει να χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με συμβούλους και άλλους αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι τα email περιείχαν απόρρητες πληροφορίες, όμως ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ ενδέχεται να παραβίασε το νόμο PRA (Presidential Records Act), ο οποίος προβλέπει η αλληλογραφία, σε γραπτή ή ηλεκτρονική μορφή, η οποία συνδέεται με τις προσωπικές και πολιτικές δραστηριότητες του προέδρου, να αρχειοθετείται.

«Ο Κούσνερ έστειλε ή απάντησε σε τουλάχιστον 100 μηνύματα μέσω του προσωπικού του ταχυδρομείου προκειμένου να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους του στον Λευκό Οίκο το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου» επισήμανε ο δικηγόρος του σε ένα δελτίο Τύπου.

«Τα μηνύματά του περιελάμβαναν κυρίως άρθρα των ΜΜΕ ή πολιτικά σχόλια και συχνά τα έστελνε όταν οι συνομιλητές του απευθύνονταν σε εκείνον μέσω του προσωπικού ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου παρά στην ηλεκτρονική του διεύθυνση στον Λευκό Οίκο» εξήγησε.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον ότι χρησιμοποίησε ιδιωτικό υπολογιστή και όχι τον ασφαλή κυβερνητικό διακομιστή. Ο μεγιστάνας δεν είχε διστάσει να αξιώσει την φυλάκισή της εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.

Φωτό: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα