Στη Ρώμη ο Τραμπ. Συναντάται με τον πάπα Φραγκίσκο

Στη Ρώμη ο Τραμπ. Συναντάται με τον πάπα Φραγκίσκο
US President Donald Trump salutes a Carabinieri paramilitary officer upon his arrival at Fiumicino's Leonardo Da Vinci International airport, near Rome, Tuesday, May 23, 2017. Trump is in Italy for a two day visit, including a meeting with Pope Francis at the Vatican, ahead of his participation in a NATO meeting in Brussels on Thursday. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Στην "αιώνια πόλη" ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για συναντήσεις με τον πάπα Φραγκίσκο και την πολιτική ηγεσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στη Ρώμη, τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό της περιοδείας του, όπου το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο.

Η Ιταλία είναι ο τρίτος σταθμός του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε αρχικά τη Σαουδική Αραβία και κατόπιν το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και μετά θα επιστρέψει στην Ιταλία, αυτή τη φορά στη Σικελία, για τη σύνοδο της G7 στην Ταορμίνα.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 19.26 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, όπου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Για τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα: τη μετανάστευση, τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, τη θανατική ποινή και άλλα. Μπορεί όμως να επικεντρώσουν τη συζήτησή τους σε θέματα στα οποία συμφωνούν, όπως είναι οι αμβλώσεις.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα ξεναγηθούν στην Καπέλα Σιστίνα. Στο πρόγραμμα του Τραμπ περιλαμβάνεται επίσης μια συνάντηση με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ενώ την ίδια ώρα η Μελάνια Τραμπ θα επισκεφθεί το παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Τζεζού.

AP Photo/Andrew Medichini/ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα