Στο αρχείο η έρευνα σε βάρος του Μάριο Σεντένο

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας και πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο
Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας και πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο AP

Συγκεντρώθηκαν έγγραφα, ελήφθησαν μαρτυρικές καταθέσεις, ολοκληρώθηκε η έρευνα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο

Η εισαγγελία της Λισαβόνας έθεσε στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα όταν δέχτηκε εισιτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπενφίκα.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον ιστότοτό που, το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, μετά την έρευνα που περιλάμβανε τη συγκέντρωση και εξέταση εγγράφων και τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων.

Την περασμένη Παρασκευή είχε διεξαχθεί έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Οι αρχές εξέταζαν αν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ της πρόσκλησης του Σεντένο να παρακολουθήσει έναν αγώνα μεταξύ της Μπενφίκα και της Πόρτο, τον περασμένο Απρίλιο, και μιας φορολογικής ελάφρυνσης σε εταιρεία που ανήκει στον γιο του προέδρου της Μπενφίκα. Η εισαγγελία δεν διαπίστωσε να έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα εκ μέρους του υπουργού και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατέληξε επιπλέον στο συμπέρασμα ότι η επίμαχη φοροαπαλλαγή ήταν νόμιμη.

Το περιβάλλον του Σεντένο υποστήριζε ότι ο υπουργός ζήτησε να λάβει εισιτήρια στην εξέδρα των επισήμων για λόγους ασφαλείας. Την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα χαρακτήρισε "γελοία" την υπόθεση, διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο υπουργός σχεδίαζε να παραιτηθεί.

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο στόχαστρο της πορτογαλικής αστυνομίας ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο

ADVERTISING

SHARE: