‘Στο πόδι’ τα είπαν Τραμπ – Πούτιν στο Βιετνάμ

‘Στο πόδι’ τα είπαν Τραμπ – Πούτιν στο Βιετνάμ
U.S. President Donald Trump, center right, and Russia's President Vladimir Putin, center left, talk during the family photo session at the APEC Summit in Danang, Saturday, Nov. 11, 2017. (Jorge Silva/Pool Photo via AP) ap

Μόνο μια θερμή χειραψία και λίγα λόγια στα όρθια, αντάλλαξαν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας στην σύνοδο κορυφής των χωρών του APEC

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν κατάφεραν τελικά να συναντηθούν κατ´ ιδίαν στο Βιετνάμ, όπου βρέθηκαν στα πλαίσια της Συνόδου κορυφής των χωρών του APEC. Αντάλλαξαν θερμή χειραψία ενώπιον και άλλων ηγετών, επικύρωσαν Κοινή Διακήρυξη αναφορικά με το θέμα της Συρίας, μίλησαν “στα όρθια” για λίγα λεπτά και τίποτα περισσότερο.

Αυτό μαρτυρά ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ προς το παρόν δεν βγήκαν από την κατάσταση κρίσης, δήλωσε αργότερα ο ηγέτης του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν. Διαβεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να “γυρίσει σελίδα και να τραβήξει μπροστά “.

Πρέπει να βλέπουμε προς το μέλλον, να λύνουμε προβλήματα, πράγμα που είναι προς το συμφέρον των λαών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να σκεπτόμαστε πώς να γεμίζουμε με συγκεκριμένο περιεχόμενο τις οικονομικές μας σχέσεις, δήλωσε ο Πούτιν.

Στην Κοινή Διακήρυξη για τη Συρία, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι “οι δυο πρόεδροι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην πόλη Ντανάνγκ ( Βιετνάμ), στο πλαίσιο της Διάσκεψης των χωρών – μελών του APEC, επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να οδηγήσουν σε ήττα την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Οι δύο επιβεβαίωσαν ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι την τελική εξόντωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Επιβεβαίωσαν τη αφοσίωσή τους στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και τον κοσμικό χαρακτήρα της Συρίας , ενώ συμφώνησαν ότι η διένεξη στη Συρία δεν έχει στρατιωτική λύση”.

(Φωτό: Jorge Silva/Pool Photo via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα