Στο σφυρί η πολυθρόνα του Ομπάμα

default image

Δύο πολυθρόνες που εγκαταστάθηκαν το 2008 στο λεωφορείο με το οποίο περιόδευσε ο νυν πρόεδρος κατά την προεκλογική του καμπάνια βγαίνουν σε δημοπρασία

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο; Ο Μπαράκ Ομπάμα θα κλείσει σύντομα την πόρτα του Λευκού Οίκου πίσω του, δίνοντας το κλεισί στον Ντόναλντ Τραμπ. Η εταιρία δημοπρασίας RR Auction βγάζει σε δημοπρασία δύο πολυθρόνες, στις οποίες ισχυρίζεται πως κάθησε ο ίδιος ο πρόεδρος, η οικογένειά του και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της προεκλογικής του καμπάνιας το 2008.

Φυσικά δεν πρόκειται για πολυθρόνες της ιδιοκτησίας του πρόεδρους, ούτε για έπιπλα από το Λευκό Οίκο. Οι δύο πολυθρόνες εγκαταστάθηκαν στο λεωφορείο με το οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα περιόδευσε σε όλη την Αμερική κατά τη διάρκεια της πρώτης του προεκλογικής εκστρατείας.

 

Οι δυο μαύρες δερμάρινες πολυθρόνες με το κέντημα του συνθήματός τους στο προσκέφαλο, νοικιάστηκαν μαζί με άλλες τέσσερις για τις ανάγκες της εκστρατείας. “Οι δύο πολυθρόνες αυτές βρίσκονταν στο βασικό λεωφορείο και χρησιμοποιούνταν συχνά από τον Μπάρακ Ομπάμα, την οικογένειά του και συμβούλους” σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρίας που πραγματοποίησε την ενοικίαση σε επιστολή που συνοδεύει τη δημοπρασία για λόγους πιστοποίησης της αυθεντικότητας των αντικειμένων.

Επιπλέον, τη γνησιότητα των πολυθρόνων πιστοποιεί με επιστολή της και η οδηγός του λεωφορείου τότε, Glenn Childress. “Όλος ο κόσμος του Ομπάμα περιστρεφόταν γύρω από αυτές τις δύο πολυθρόνες που ήταν τοποθετημένες στο κέντρο του οχήματος, πλάι – πλάι, στη δεξιά πλευρά” σημειώνει η οδηγός και προσθέτει πως η δεύτερη πολυθρόνα φιλοξενούσε συνήθως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τότε Γερουσιαστή, Τζο Μπάιντεν ή ακόμη και την Μισέλ Ομπάμα.

Στην ίδια επιστολή, η Childress σημειώνει πως ο Ομπάμα προετοίμασε σε αυτές τις πολυθρόνες πολλές από τις ομιλίες του, συζήτησε τη στρατηγική της προεκλογικής του εκστρατείας και απάντησε σε κρίσιμα τηλεφωνήματα.

Οι ειδικοί του οίκου υποστηρίζουν πως η τιμή και για τις δύο πολυθρόνες αναμένεται να ξεπεράσει τα 6000 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα