Στο στόχαστρο της πορτογαλικής αστυνομίας ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο

Στο στόχαστρο της πορτογαλικής αστυνομίας ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο
Mario Centeno, Portuguese Finance Minister and President of the euro group attends a news conference with German Finance Minister Peter Altmaier after a meeting at the Finance Ministry in Berlin, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber) ap

Η έρευνα αφορά εισιτήρια που φέρεται να έλαβε από την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα Μπενφίκα

Η πορτογαλική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας, σε μία έφοδο που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε στόχο τον υπουργό Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, για εισιτήρια που φέρεται να έλαβε από την ποδοσφαιρική ομάδα Μπενφίκα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Εισαγγελία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή ερευνών στο υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας, σημειώνοντας όμως ότι δεν υπάρχει επίσημη κατηγορία. Η έρευνα καλύπτεται από τον νόμο για το δικαστικό απόρρητο. Η εισαγγελία δεν έκανε επίσης καμία αναφορά στον Σεντένο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Eurogroup στις 13 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της Πορτογαλίας, εκπρόσωπος δήλωσε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές για τις ανάγκες της έρευνας, αλλά δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας.

Ο Σεντένο δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο, αλλά το υπουργείο Οικονομικών είχε αρνηθεί στο παρελθόν οποιοδήποτε παράπτωμα αναφορικά με την ομάδα της Λισαβόνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα