Συγκινητικό βίντεο: Περαστικοί έσωσαν μωρό που εγκαταλείφθηκε τυλιγμένο σε σακούλες

Συγκινητικό βίντεο: Περαστικοί έσωσαν μωρό που εγκαταλείφθηκε τυλιγμένο σε σακούλες

Οι γιατροί που το εξέτασαν εκτιμούν ότι εάν η παρέα που βρήκε το νεογνό είχε αργήσει έστω και λίγα λεπτά, ο θάνατός του θα ήταν βέβαιος

Μια παρέα που επέστρεφε από ένα πάρτι γενεθλίων στις Φιλιππίνες έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα νεογέννητο μωρό, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο τυλιγμένο σε πλαστικές σακούλες.

Η παρέα άκουσε το γοερό κλάμα του βρέφους κι ευτυχώς κατάφερε να το εντοπίσει έγκαιρα, προτού πεθάνει από ασφυξία από τις πλαστικές σακούλες που ήταν τυλιγμένο. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο που παρέλαβε το μωράκι.

Τη συγκινητική στιγμή που ανακαλύπτουν το νεογέννητο κατέγραψε ένας από τους σωτήρες του με την κάμερα του κινητού του. Το βίντεο, όπως ήταν αναμενόμενο, κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου.

Το μωράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο πλαϊνό καλάθι μιας μοτοσικλέτας στην πόλη Καλουκάν. Οι γιατροί που το εξέτασαν εκτιμούν ότι πρέπει να είχε γεννηθεί λίγη ώρα πριν, αφού ήταν ακόμα καλυμμένο με αίματα από τον τοκετό και έφερε πάνω του τον ομφάλιο λώρο. Επίσης σημείωσαν ότι το οξυγόνο που λάμβανε στο σημείο όπου είχε εγκαταλεληφθεί ήταν πολύ περιορισμένο και -εάν οι περαστικοί σωτήρες του είχαν αργήσει να το βρουν έστω και λίγα λεπτά- ο θάνατός του θα ήταν βέβαιος.

(Με πληροφορίες από Daily Mail)

ADVERTISING

SHARE: