Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που η μητέρα του Μάικλ Μπράουν μαθαίνει για την αθώωση του δολοφόνου του γιου της

default image

"Βαθύτατα απογοητευμένοι" από την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσαν οι γονείς του Μάικλ Μπράουν. Δείτε τη στιγμή που η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού ξεσπάει στην κάμερα μόλις μαθαίνει τα νέα μη δίωξης του αστυνομικού (Vid)

Η μητέρα του Μάικλ  Μπράουν, του 18χρονου που πυροβολήθηκε έξι φορές από αστυνομικό, περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, για να μάθει την απόφαση των ενόρκων.

Οι σφαίρες του λευκού αστυνομικού είχαν γαζώσει τον άοπλο γιο της έξι φορές, ρίχνοντάς τον κάτω νεκρό. Η απόφαση των ενόρκων ενήργησε ανάλογα και πάνω της.

Ο Ντάρεν Γουίλσον δεν θα καθίσει καν στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το θάνατο του γιου της.

Η μητέρα του κατέρρευσε, ενώ γύρω της ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου. Ανάμεσα τους φωτογράφοι, που κατέγραψαν τη στιγμή, η οποία πλέον κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Τα μέλη της οικογένειας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν δήλωσαν αργότερα “βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού τους” δεν θα τιμωρηθεί.

Η οικογένεια σε ανακοίνωσή της κάλεσε τους διαδηλωτές να αποφύγουν την εμπλοκή σε βίαια επεισόδια, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να διοχετεύσουν το αίσθημα απογοήτευσης σε μια εκστρατεία στόχος της οποίας είναι να επιβληθεί σε όλους τους αστυνομικούς των ΗΠΑ να φοράνε επάνω τους μία κάμερα.

Σφαίρες κατά αστυνομικών, περισσότερα από δέκα κτίρια στις φλόγες στο Φέργκιουσον

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις στο Μισούρι ανακοίνωσε ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει στόχος πυρών και ότι περισσότερα από δέκα κτίρια έχουν πυρποληθεί και φλέγονται στην περιοχή του Φέργκιουσον.

Ο ίδιος προσωπικά “άκουσε για περισσότερους από 150 πυροβολισμούς” στην περιοχή του Φέργκιουσον. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 29 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, αλλά “δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος” κατά τις ταραχές που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση αργά το βράδυ της απόφασης του σώματος των ενόρκων κατά της δίωξης του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον τον περασμένο Αύγουστο.

 

“Ο αστυνομικός ακολούθησε τους κανόνες της εκπαίδευσής του και τον νόμο”

Οι συνήγοροι του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πελάτης τους ακολούθησε τους κανόνες της εκπαίδευσής του και τον νόμο, όταν πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο μαύρο νεαρό Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

“Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί θα θελήσουν να θέσουν υπό αίρεση την απόφαση του σώματος των ενόρκων. Θα ενθαρρύναμε όποιον θέλει να εκφράσει μία γνώμη να το πράξει με ευσεβή και ειρηνικό τρόπο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία ο αστυνομικός ευχαριστεί όσους “στάθηκαν στο πλευρό του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα