Συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία της μαλτέζας δημοσιογράφου

Συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία της μαλτέζας δημοσιογράφου
Η Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια το 2016 AP

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας ανακοίνωσε οκτώ συλλήψεις για τη δολοφονία της γνωστής δημοσιογράφου των Panama Papers

Οχτώ συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί της Δευτέρας στη Μάλτα ως ύποπτοι για τη δολοφονία της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίθια.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Δυνάμεις ασφαλείας της Μάλτας και ήταν αποτέλεσμα ερευνών και αναζητήσεων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.  

Σε ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέφ Μουσκάτ μίλησε για «αιτιολογημένη υποψία» σε βάρος των οχτώ, που θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) ύστερα από 48 ώρες, όταν οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στο δικαστήριο.

«Πιστεύω ότι το κοινό οφείλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις», δήλωσε ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας όμως και την ανησυχία του για να μην θιγεί η πορεία της υπόθεσης. «Θυμάμαι ότι στην ιστορία της χώρας μας υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση που σχετίζεται με παρόμοια επιχείρηση κατά δωροδοκίας μελών της δικαστικής εξουσίας και η δήλωση τότε του Πρωθυπουργού είχε χρησιμοποιηθεί από τον κατηγορούμενο ως προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας. Ως εκ τούτου, ζήτησα τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα προκειμένου να διασφαλίσω ότι η δήλωσή μου σήμερα θα επιτύχει την απαραίτητη ισορροπία. Καλώ τα μέσα ενημέρωσης να πράξουν το ίδιο», τόνισε ο Ζ. Μουσκάτ.

Και συνεχίζει: «Ενημερώθηκα ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης δίωξης, οι δυνάμεις της δημόσιας τάξης θα δώσουν επαρκή ενημέρωση. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των διαδικασιών διεκδίκησης (συλλογή αποδεικτικών στοιχείων), τις οποίες αναμένω ότι θα πραγματοποιηθούν με αποτελεσματικό τρόπο σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, θα δημοσιοποιηθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου του FBI, της Europol, της Europol Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Φινλανδίας και των Μαλτέζων ερευνητών. Επαναλαμβάνω την δέσμευση του κράτους, αλλά και τη δική μου προσωπικά να φέρω τα άτομα που εμπλέκονται στη Δικαιοσύνη», καταλήγει, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα αφήσει ούτε πέτρα χωρίς να την ψάξει αν δεν βρεθούν οι δολοφόνοι της Ντάφνε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα