Σύλληψη Βρετανο-ιρανού στο Ιράν – Ζητά εξηγήσεις το Λονδίνο

Σύλληψη Βρετανο-ιρανού στο Ιράν – Ζητά εξηγήσεις το Λονδίνο
Σύλληψη Βρετανο-ιρανού στο Ιράν AP

Ο καθηγητής πληροφορικής ταξίδεψε από το Λονδίνο, όπου διαμένει, στο Ιράν για ακαδημαϊκούς λόγους, σύμφωνα με το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν

Ένας Βρετανο-ιρανός ακαδημαϊκός συνελήφθη στο Ιράν από τους Φρουρούς της Επανάστασης στα μέσα Απριλίου, ανέφερε την Τετάρτη το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν (CHRI), μιας οργάνωσης με έδρα την Νέα Υόρκη.

Ο Αμπάς Ενταλάτ, καθηγητής πληροφορικής και μαθηματικών στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, ταξίδεψε στο Ιράν από το σπίτι του στο Λονδίνο σε άγνωστη ημερομηνία για ακαδημαϊκούς λόγους, σύμφωνα με το CHRI. Τουλάχιστον τρεις άλλοι Βρετανο-ιρανοί πολίτες είναι γνωστό ότι τελούν υπό κράτηση στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Βρετανία: “Ζητάμε επειγόντως πληροφορίες”

Το Foreign Office ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιζητά επειγόντως πληροφορίες από την Τεχεράνη έπειτα από αναφορές περί κράτησης ενός Βρετανο-ιρανού ακαδημαϊκού.

«Ζητάμε επειγόντως πληροφορίες από τις ιρανικές αρχές έπειτα από αναφορές για τη σύλληψη ενός πολίτη διπλής υπηκοότητας, βρετανικής και ιρανικής», τόνισε ένας εκπρόσωπος του Feoreign Office. Πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση αυτή τη στιγμή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα