Συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών μέσα στην εβδομάδα βλέπει ο Έτινγκερ

epa02646491 European Commissioner for Energy, German, Gunther Oettinger holds a news conference of an emergency European Union Energy council in Brussels, Belgium 21 March 2011. The ministers met to discuss the impact of Japan's nuclear crisis on Europe's Energy Policy  EPA/OLIVIER HOSLET
epa02646491 European Commissioner for Energy, German, Gunther Oettinger holds a news conference of an emergency European Union Energy council in Brussels, Belgium 21 March 2011. The ministers met to discuss the impact of Japan's nuclear crisis on Europe's Energy Policy EPA/OLIVIER HOSLET IMAGEGLOBE

Τι δήλωσε ο Γερμανός επίτροπος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος της εβδομάδας και εκταμίευση της δόσης

Ο επίτροπος της Γερμανίας Γκίντερ Έτινγκερ εκτίμησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ότι μπορεί να είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της εντός της εβδομάδας.

“Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως, ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας”, κάτι το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση “της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα”, είπε ο Έτινγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Ωστόσο ο Έτινγκερ υποβάθμισε τις προσδοκίες περί επίτευξης σημαντικής προόδου στη συνάντηση την οποία θα έχουν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο.

“Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν ‘παρεμπιπτόντως’”, είπε ο Έτινγκερ, επίτροπος Ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, όμως οι διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα εξακολουθούν να είναι μεγάλες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: