Συμπλοκές στο Ανόβερο σε διαδήλωση κατά της τουρκικής επέμβασης στην Αφρίν

Συμπλοκές στο Ανόβερο σε διαδήλωση κατά της τουρκικής επέμβασης στην Αφρίν

Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν απ' την Κυριακή σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας κατά του Ερντογάν

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για λίγες ώρες χθες το αεροδρόμιο του Ανόβερο, στο περιθώριο διαδήλωσης της τουρκικής επέμβασης στην πόλη Αφρίν στη Συρία.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «τρομοκράτη Ερντογάν» και κρατώντας σημαίες του Ιρακινού Κουρδιστάν πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο. Εκεί δεκάδες άτομα συνεπλάκησαν με Τούρκους  και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τις τελευταίες μέρες χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επέμβαση εναντίον Κούρδων μαχητών στον θύλακα της Αφρίν, στην βορειοδυτική Συρία.

Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έγραψαν “Αφρίν” στους τοίχους τουρκικού τεμένους στο Κάσελ, ενώ πέταξαν μπογιές στο κτίριο. Το ίδιο συνέβη στο κτίριο της Τουρκο-ισλαμικής Ένωσης Ditib στην πόλη Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου έσπασαν τζάμια και στην έδρα της Ditib στην Λειψία. Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες υπάρχουν πολιτικά κίνητρα, καθώς η Ditib, η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση της Γερμανίας, πρόσκειται στον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και περιγράφεται συχνά ως το “μακρύ χέρι” του στην Γερμανία.

Ειρηνικές διαδηλώσεις Κούρδων έγιναν από την Κυριακή μέχρι και σήμερα στο Βερολίνο, στην Στουτγκάρδη και στο Χάιλμπρον, ενώ στο Αμβούργο η αστυνομία κατέσχεσε απαγορευμένες σημαίες που κρατούσαν διαδηλωτές.

Στην Γερμανία ζουν 650.00-800.000 Κούρδοι, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί περαιτέρω τους τελευταίους μήνες λόγω της κατάστασης στην Συρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα