Συνελήφθη ο ανιψιός και άλλοι δυο άνδρες που σχετίζονται με τον Άνις Άμρι

Ο ανιψιός του τρομοκράτη που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο και άλλοι δυο άνδρες συνελήφθησαν από τις Τυνησιακές Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση

Τρεις τζιχαντιστές που σχετίζονται με τον Άνις Άμρι συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Τυνησία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν εμπλέκονται με κάποιον τρόπο στην επίθεση που σημειώθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις αρχές της εβδομάδας.

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι ανιψιός του Άμρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλοι τους είναι μέλη "ενός τρομοκρατικού πυρήνα, που σχετίζεται με τον τρομοκράτη Άνις Άμρι".

Ο ανιψιός "ομολόγησε ότι ήταν σε επαφή με τον θείο του μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία" συνεχίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, με ένα βίντεο που είχε στείλει στον Άμρι.

Ο ανιψιός, που είναι γιος της αδελφής του Άμρι, ομολόγησε επίσης ότι ο θείος του έστελνε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, για να τον βοηθήσει να μεταβεί στη Γερμανία. Υποστήριξε επίσης ότι ο θείος του ήταν ο "εμίρης" μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γερμανία και αποκαλείται "Ταξιαρχία Άμπου αλ Ουαλαά".

Οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 18-27 ετών και ο "τρομοκρατικός πυρήνας" στον οποίο ανήκουν δρα από τη Φουσάνα, στα νότια της Τύνιδας, μέχρι την Ουεσλάτια, τη γενέτειρα του Άμρι, στην κεντρική Τυνησία.

Ο 24χρονος Άνις Άμρι σκοτώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή σε ανταλλαγή πυρών με Ιταλούς αστυνομικούς στο Μιλάνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεργούς του Τυνήσιου τρομοκράτη αναζητούν οι γερμανικές αρχές

"Μπ@στ@ρδοι αστυνομικοί" φώναξε ο Αμρί πριν πέσει νεκρός

Νεκρός στο Μιλάνο, ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

Γαλλική αστυνομία: Η τρομοκρατική απειλή παραμένει πολύ υψηλή στη χώρα

ADVERTISING

SHARE: