Συνετρίβη αεροσκάφος των Πακιστανικών αερογραμμών

Πάνω από 40 οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που κατέπεσε βόρεια της χώρας. Κανένας επιζών λένε οι αρχές

Αεροπλάνο των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών συνετρίβη το μεσημέρι της Τετάρτης στα βόρεια της χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στο αεροσκάφος επέβαιναν 40 άτομα, ενώ ορισμένα τοπικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των επιβαινόντων σε 47.

Μέχρι στιγμής σωστικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας έχουν ανασύρει 21 σορούς, ενώ δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες, κάτι που ξεκαθάρισαν πλέον και επίσημα χείλη των τοπικών αρχών.

Άλλωστε φωτογραφία που δημοσίευσε νωρίτερα η DailyMail και δείχνει τον τόπο της συντριβής δεν άφηνε περιθώρια για την ανεύρεση επιζώντων. Σύμφωνα με μια λίστα επιβαινόντων που έχει διαρρεύσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης , χωρίς η αυθεντικότητά της να έχει επιβεβαιωθεί, στο αεροσκάφος πιστεύεται ότι επέβαιναν 31 άνδρες, 9 γυναίκες και δύο μικρά παιδιά.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες φαίνεται πως βρίσκεται και ο δημοφιλής Πακιστανός μουσικός Junaid Jamshed.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες πριν τη συντριβή του.

Νωρίτερα, το αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ με τις αρχές να διεξάγουν επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με τον τόπο της συντριβής να εικάζεται πως βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από το Ισλαμαμπάντ. Η πτήση είχε αριθμό PK-661 και είχε απογειωθεί από το Χιτράλ με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως η επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου διεκόπη 90 λεπτά μετά την απογείωση λίγο πριν προσεγγίσει στον προορισμό του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει το Πακιστάν καθώς το 2006, 44 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 είχε αποκλείσει τις πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας για λόγους ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρόμος σε πτήση της Qatar Airways: Σπασμένα πόδια και τραυματισμοί λόγω αναταράξεων

Οι low cost αεροπορικές πάνε όλο και πιο μακριά: Ευρώπη - ΗΠΑ με 65 ευρώ!

ADVERTISING

SHARE: