Συρία: Απομακρύνθηκε το 80% των κατοίκων της Παλμύρας. Παραδίνονται οι αντάρτες στο Χαλέπι

default image

Την πλειονότητα των κατοίκων απομάκρυνε από την Παλμύρα ο συριακός στρατός μετά της μάχες για την ανακατάληψη της από τον ISIS. Έχασαν το 90% των περιοχών του Χαλεπιού, που είχαν στον έλεγχό τους οι αντάρτες

Ο συριακός στρατός έχει απομακρύνει περίπου 80% των κατοίκων της Παλμύρας, με τους υπόλοιπους να κινδυνεύουν ακόμα καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τον Ισλαμικό Κράτος, είπε ο κυβερνήτης της Χομς Ταλάλ Μπαράζι χθες.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην πόλη γνωστή για τα εκτεταμένα ρωμαϊκά ερείπια το Σάββατο και την ανακατέλαβε χθες από τις συριακές δυνάμεις. Σύμφωνα με ρωσικά ειδησειογραφικά πρακτορεία, οι αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων είχαν σκοτώσει 300 τζιχαντιστές το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Παλμύρα, αλλά πάνω από 4.000 μαχητές κατάφεραν να επιτεθούν στην πόλη.

Σε δήλωσή του, ο Μπαράζι είπε, “Συνολικά 80% των κατοίκων της Παλμύρας έχουν απομακρυνθεί, και ανησυχούμε για την τύχη όσων παραμένουν εκεί”.

Πρόσθεσε ότι ο συριακός στρατός, ο οποίος σύμφωνα με το κρατικό συριακό ραδιόφωνο είχε εγκαταλείψει τις θέσεις του μέσα στην Παλμύρα, ανασυντάσσεται, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συριακές δυνάμεις θα ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης.

Νωρίτερα χθες, το πρακτορείο Sputnik είχε πει, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ότι ο συριακός στρατός συνεχίζει να μάχεται το ΙΚ σε προάστια της Παλμύρας όπου έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι.

Παραδίνονται οι αντάρτες. Έχασαν το 90% των περιοχών που είχαν στον έλεγχό τους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι 728 αντάρτες παραδόθηκαν στο Χαλέπι κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι 13.346 άμαχοι εγκατέλειψαν τις περιοχές του Χαλεπίου που ελέγχονται από τους αντάρτες, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού κατέλαβαν το προάστιο Σέιχ Σάιντ, στα ανατολικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν πλέον χάσει ποσοστό 90% των περιοχών που είχαν υπό τον ελέγχο τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της νύχτας, η αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά των περιοχών που εξακολουθούν να ελέγχουν οι αντάρτες στα ανατολικά της πόλης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα