Συρία: Δεκάδες νεκροί σε μάχες του στρατού με τζιχαντιστές του ISIS

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε μάχες του στρατού με τζιχαντιστές του ISIS
This Friday, July 21, 2017 photo, released by the government-controlled Syrian Central Military Media, shows Hezbollah cannons pounding militants' positions on the Lebanon-Syria border. The Syrian army and members of Lebanon's militant Hezbollah group launched a major ground offensive on Friday aiming to end years long presence of hundreds of militants in a border area between the two countries. (Syrian Central Military Media, via AP) AP

Τουλάχιστον 39 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και 31 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Δεκάδες άνδρες των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες στην κεντρική Συρία καθώς το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προσπαθεί να εμποδίσει την προέλαση των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Με την υποστήριξη της Ρωσίας, ο συριακός στρατός διεξάγει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εδώ και μήνες σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο της τεράστιας περιοχής της ερήμου στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, προς τα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Έχει αποσπάσει μεγάλα τμήματα της περιοχής αυτής από το ISIS στην κεντρική επαρχία Χομς, αλλά οι τζιχαντιστές εξαπολύουν αντεπιθέσεις στον τομέα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι που οδηγούσαν αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ενώ ναρκοθέτησε τη γραμμή του μετώπου.

Τουλάχιστον 39 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλα 25 τραυματίστηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η ΜΚΟ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις «έχουν απλωθεί κατά μήκος της γραμμής του μετώπου και τώρα το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ISIS στα αραβικά) εντείνει τις αντεπιθέσεις του», εξήγησε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο 31 τζιχαντιστές του ΙSIS σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στις μάχες με τις δυνάμεις του καθεστώτος και εξαιτίας των επιδρομών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

(Φωτογραφία: Syrian Central Military Media, via AP, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα