Συρία: Εκδιώχθηκε το ΙΚ από την Παλμύρα

default image

Σφοδροί βομβαρδισμοί από την ρωσική αεροπορία ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να αποχωρήσουν από την αρχαία πόλη, λίγες ώρες μετά την ανακατάληψή της

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκδιώχθηκαν την Κυριακή από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία, λίγες μόνο ώρες αφότου την είχαν ανακαταλάβει, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας στην Παλμύρα ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη, που βρίσκεται στην κεντρική Συρία, πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι.

Το ΙΚ είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχε εκδιωχθεί από την πόλη τον Μάρτιο του 2016 με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα