Συρία: Εκεχειρία μόνο στα χαρτιά μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων

Συρία: Εκεχειρία μόνο στα χαρτιά μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων

Την ώρα που ετίθετο σε ισχύ η 48ωρη εκεχειρία μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στην βόρεια Συρία, το CNN Turk μετέδωσε επίθεση με ρουκέτα σε τούρκικο Τανκ. Τρεις Τούρκοι τραυματίες

Σε ισχύ βρίσκεται μια εκεχειρία 48ωρών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του στρατιωτικού συμβουλίου των Κούρδων πολιτοφυλάκων που επιχειρούν στην περιοχή της Τζαραμπλούς στην βόρεια Συρία και αποτελούν σύμμαχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τόνισε σήμερα ένας Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος μιας άλλης οργάνωσης–συμμάχου των SDF.

Την ίδια ώρα, το CNN Turk μεταδίδει πως τούρκικο τανκ δέχτηκε επίθεση ρουκέτας στα δυτικά της συριακής πόλης Τζαραμπλούς. Τρεις οι Τούρκοι στρατιώτες τραυματίες.

Η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και τηρείται, δήλωσε ο Σαρφάν Νταρουίς, εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μανμπίζ, που έχει συμμαχήσει με τις SDF. Μια δήλωση που έμεινε όπως φαίνεται στα χαρτιά. Την εκεχειρία έσπευσε να χαιρετίσει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αφού ήταν οι ΗΠΑ που εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας ενάντια στους αντάρτες Κούρδους που μέχρι πρότινος υποστηρίζοντας από την Ουάσιγκτον.

Άλλωστε, διοικητής σε μία από τις οργανώσεις των Σύρων ανταρτών που φέρουν την στήριξη της Τουρκίας και έχουν συγκρουστεί με οργανώσεις των SDF νότια της Τζαραμπλούς, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία εκεχειρία, αλλά σημειώθηκε μια παύση της στρατιωτικής επιχείρησης. "Δεν υπάρχει καμία εκεχειρία και καμία κατάπαυση των εχθροπραξιών. Αλλά σταμάτησαν οι επιχειρήσεις για κάποιο διάστημα", τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η επανεκκίνηση της επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της Centcom, της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, ο συνταγματάρχης Τζον Τόμας είχε δηλώσει πως "τις τελευταίες ώρες λάβαμε διαβεβαιώσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι θα σταματήσουν να στοχεύουν η μία την άλλη και θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: