Συρία: Έξοδος των ένοπλων ανταρτών από το Χαλέπι

default image

Σε ισχύ και για λίγες ώρες η εκεχειρία στο Χαλέπι, για την έξοδο των ενόπλων ανταρτών από τις ανατολικές περιοχές της πόλης

Περισσότερα από 20 πράσινα λεωφορεία ξεκίνησαν από τμήματα του Χαλεπιού που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης προς το θύλακα των ανταρτών στη συριακή πόλη για να απομακρύνουν τους αντάρτες, στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Μια μακρά φάλαγγα λεωφορείων πέρασε στον ανταρτοκρατούμενο τομέα, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Η απομάκρυνση 5.000 Σύρων ανταρτών και των μελών των οικογενειών τους από το ανατολικό Χαλέπι έχει ξεκινήσει, μετέδωσε, εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άυμνας.

Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως οι αντάρτες και οι οικογένειές τους θα απομακρυνθούν μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου μήκους 22 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της ανταρτικής οργάνωσης Τζάμπχα Σαμίγια δήλωσε στο Reuters πως ασθενοφόρα της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου συμμετέχουν στην εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου ανατολικού Χαλεπιού.

Η πληροφορία δεν κατέστη προς το παρόν δυνατό να επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφερε το πρακτορείο.

Δείτε ζωντανά την εκκένωση:

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα