Συρία: Καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ για την απομάκρυνση των ανταρτών και των αμάχων από το Χαλέπι

default image

Διαψεύδει η Ρωσία ότι υπήρξε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ασφαλή διαφυγή των ανταρτών, των οικογενειών τους και των αμάχων από το Χαλέπι

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ που προβλέπει την ασφαλή διαφυγή των ανταρτών από το Χαλέπι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στελέχη της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις οργανώσεις των ανταρτών είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς νωρίτερα σήμερα ότι οι δύο χώρες έχουν καταθέσει μια πρόταση η οποία προβλέπει οι μαχητές να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την πόλη μαζί με τις οικογένειές τους και άλλους πολίτες.

«Αυτό που τα πρακτορεία ειδήσεων των δυτικών χωρών μεταδίδουν δεν ανταποκρίνεται απαραίτητα στην πραγματικότητα» επισήμανε ο Ριάμπκοφ , ενώ συμπλήρωσε ότι η Ρωσία εργάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από το Χαλέπι.

«Το ζήτημα της απόσυρσης των ανταρτών αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστών συμφωνιών. Αυτή η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν, σε μεγάλο βαθμό διότι οι ΗΠΑ επιμένουν σε απαράδεκτους όρους» μετέδωσε το RIΑ.

Ο Σεργκέι Ριάμπκοφ τόνισε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με μια κοινή συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία, την οποία θα μπορούσε να εξετάσει κατόπιν η αντιπολίτευση.

Οι συνομιλίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα συνεχιστούν στη Γενεύη, είπε ο Ρώσος υφυπουργός.

«Έχει καταγραφεί κάποια πρόοδος, δεν υπάρχει συμφωνία» πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα