Συρία: Κοινό μέτωπο Άσαντ – Κούρδων κατά της Τουρκίας στο Αφρίν

Συρία: Κοινό μέτωπο Άσαντ – Κούρδων κατά της Τουρκίας στο Αφρίν
A plume of smoke rises from bombing in the area as Turkish troops and pro-Turkey Syrian fighters try to take control of Bursayah hill, which separates the Kurdish-held enclave of Afrin from the Turkey-controlled town of Azaz, Syria, Sunday, Jan. 28, 2018. Turkish troops and allied Syrian fighters captured the strategic hill in northwestern Syria after intense fighting on Sunday as their offensive to root out Kurdish fighters enters its second week, Turkey's military and Syrian war monitor reported. (AP Photo) ap

Εντός των επόμενων ημερών η είσοδος των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή του Αφρίν, προκειμένου να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων

Οι Κούρδοι της Συρίας και η Δαμασκός κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην περιοχή της Αφρίν και να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων, γνωστοποίησε την Κυριακή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων.

Ο Μπάντραν Τζία Κουρντ, ένας σύμβουλος της κουρδικής διοίκησης στη βόρεια Συρία, δήλωσε ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν κατά μήκος συνοριακών θέσεων και ενδεχομένως θα εισέλθουν στην περιοχή εντός των επόμενων δύο ημερών.

Η συμφωνία υπογραμμίζει την ολοένα και πιο περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη βόρεια Συρία όπου οι κουρδικές δυνάμεις, η συριακή κυβέρνηση, οι οργανώσεις ανταρτών, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν εμπλακεί σε ένα περίπλοκο ιστό συμμαχιών και αντιπαλοτήτων.

Η Τουρκία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στη σύρραξη που μαίνεται στη χώρα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” της Τουρκίας στο Αφρίν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, την Κυριακή οι τουρκικές δυνάμεις και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός προχώρησαν σε εκκαθάριση από Κούρδους τριών χωριών στην περιοχή. Συνολικά από τις 20 Ιανουαρίου που ξεκίνησε η εν λόγω επιχείρηση στο Αφρίν, έχουν εκκαθαριστεί από Κούρδους 68 περιοχές, εκ των οποίων 47 χωριά και 17 στρατηγικά σημεία σε βουνά και υψώματα.

(Φωτό: AP Photo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα