Συρία: Πάνω από 50 νεκροί σε επίθεση του ISIS στην επαρχία Χάμα

A Syrian man sits on the back of a truck after took some furniture from his destroyed house in the mountain resort town of Zabadani in the Damascus countryside, Syria, Thursday, May 18, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar)
A Syrian man sits on the back of a truck after took some furniture from his destroyed house in the mountain resort town of Zabadani in the Damascus countryside, Syria, Thursday, May 18, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Πολύνεκρη επίθεση στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ανάμεσα στους νεκρούς, 15 άμαχοι

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι εκδιώκονται από τα εδάφη που κατέχουν στη Συρία, διέπραξαν πολύνεκρη επίθεση στο κεντρικό τμήμα της χώρας, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 27 παραστρατιωτικοί.

Στο πολιτικό επίπεδο, στο μεταξύ, αντιπρόσωποι του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης αποδέχθηκαν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων οι οποίες ξανάρχισαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη, να αρχίσουν συζήτηση για την κατάρτιση νέου Συντάγματος, μείζον θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν με σφοδρότητα δύο χωριά στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χάμα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες είχαν πάρει θέση σε υψώματα και σε ταράτσες σπιτιών.

Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 άμαχοι, 27 παραστρατιωτικοί προσκείμενοι στο καθεστώς και 10 άνθρωποι που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη, που μπορεί να είναι «είτε άμαχοι, είτε παραστρατιωτικοί», διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση είχε στόχο το Ακαρέμπ, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ισμαηλίτες—πρόκειται για παρακλάδι του σιισμού—και την κοινότητα Μαμπουζέ, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, όπου ζουν σουνίτες, ισμαηλίτες, αλαουίτες και άλλοι. Στις συγκρούσεις η τζιχαντιστική οργάνωση υπέστη 15 απώλειες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο νοσοκομειακή πηγή, μετέδωσε επίσης ότι 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν στο Ακαρέμπ, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο Μαμπουζέ. Μετέδωσε ακόμη ότι οι περισσότεροι πολίτες που δολοφονήθηκαν στο Ακαρέμπ αποκεφαλίστηκαν και τα μέλη τους ακρωτηριάστηκαν.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ανέφερε ότι τρεις άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους στο Ακαρέμπ, ένας άνδρας και δύο παιδιά, αποκεφαλίστηκαν και οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν από σφαίρες.

Κατά τον ίδιο, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το Ακαρέμπ και ένα τμήμα του Μαμπουζέ και παρότι «έφτασαν ενισχύσεις, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να τους διώξουν», πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν.

(Φωτό: AP Photo/Hassan Ammar)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία

ADVERTISING

SHARE: