Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου
A plane prepares to land at the Yangon international airport, Thursday, Jan. 11, 2018, in Yangon, Myanmar. (AP Photo/Thein Zaw) AP

Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθιστούν έναν αερολιμένα μη ασφαλή

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο στην αρχή των διακοπών σας και ο πιλότος ανακοινώνει ότι αλλάζει την πορεία του αεροσκάφους επειδή ο διάδρομος είναι πολύ μικρός και κινδυνεύετε να πέσετε σε έναν γκρεμό.

Παράγοντες που καθιστούν ένα αεροδρόμιο επικίνδυνο είναι: Το υψόμετρο, η θέση, το έδαφος, ακόμη και η πολιτική σταθερότητα σε μία χώρα.

Γενικότερα, η πτήση σε αεροπλάνο είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς, ενώ η πιθανότητα σύγκρουσης είναι μόλις μία στα 11 εκατομμύρια. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν ένα αεροδρόμιο είναι επικίνδυνο;

Δείτε παρακάτω ποιους αερολιμένες μπορείτε να αποφύγετε για να έχετε μια ασφαλή πτήση:

GIBRALTAR INTERNATIONAL – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

 

Το Gibraltar International βρίσκεται ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου. Η απογείωση και η προσγείωση αποτελεί πρόκληση για τους πιλότους, καθώς τα αεροσκάφη κινδυνεύουν να καταλήξουν στον ωκεανό, ενώ ο διάδρομος είναι σχετικά μικρός και στενός.

MCMURDO AIR STATION –ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να προσγειώνεστε στον πάγο; Οι τρεις διάδρομοι στο σταθμό McMurdo Air Station είναι μεγάλοι, ωστόσο είναι κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου από πάγο. Μερικές φορές οι πιλότοι πρέπει να χρησιμοποιούν εξοπλισμό νυχτερινής όρασης για να προσγειωθούν καθώς η περιοχή «ζει κυρίως στο σκοτάδι» όλη την ημέρα.

NARSARSUAQ AIPORT – ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

 

Το αεροδρόμιο είναι τόσο όμορφο όσο είναι και επικίνδυνο. Η έντονη αναταραχή κατά τη διάρκεια απογείωσης-προσγείωσης είναι αναπόφευκτη, και σε περίπτωση ισχυρών ανέμων η κατάσταση χειροτερεύει. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπονται στα αεροπλάνα να φεύγουν ή να φτάνουν όταν νυχτώνει.

Φωτογραφία εξωτερική: AP Photo/Thein Zaw

Δείτε τα υπόλοιπα στο fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα