Τα πρωτοσέλιδα του Διεθνούς Τύπου για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία

Τα πρωτοσέλιδα του Διεθνούς Τύπου για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία

Το μακελειό σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς μονοπωλεί το ενδιαφέρων των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων αναφέρουν ότι ο τρόμος του Ισλαμικού Κράτους έπληξε την Ισπανία

Πρώτη είδηση στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου είναι σήμερα η διπλή τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε το βράδυ της Πέμπτης τη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς στην Ισπανία. Δύο οχήματα που οδηγούσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έπεσαν πάνω στο πλήθος σκορπώντας τον θάνατο και τον τρόμο.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων αρκετοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το κύριο άρθρο της ισπανικής « El Pais» τιτλοφορείται «Τρομοκρατική επίθεση στη La Rambla της Βαρκελώνης» και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας φιλοξενεί μία από τις πιο σοκαριστικές φωτογραφίες της επίθεσης.

Η « El Mundo» τιτλοφορείται  «Ο τρόμος του Iσλαμικού Κράτους πλήττει την Ισπανία».

 

Μαύρο, σε ένδειξη πένθους, είναι το πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας « La Razon» που φέρει τον τίτλο «Ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία».

Η ισπανική εφημερίδα « La Vanguarda» γράφει στον τίτλο του πρωτοσέλιδού της «Τρόμος στη Βαρκελώνη».

«Η τζιχάντ πλήττει την Ισπανία (χτυπώντας) στη Βαρκελώνη» γράφει το ισπανικό «ABC».

 

Η γαλλική « Le Figaro» φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της μία φωτογραφία από το μακελειό και τον τίτλο «Βαρκελώνη: η Ισπανία χτυπήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος».

Η γαλλική « Liberation» τιτλοφορείται «Τρόμος πάνω από τη (λεωφόρο) Ραμπλάς».

 

Η βρετανική εφημερίδα « The Guardian» επέλεξε για το πρωτοσέλιδό της τον τίτλο «Ο τρόμος χτύπησε τη Βαρκελώνη», καθώς και μία φωτογραφία από τον πανικό που ακολούθησε την επίθεση. Η φωτογραφία ενός εκ των συλληφθέντων βρίσκεται, επίσης, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

 

Τον τίτλο «Σφαγή» και μία σοκαριστική φωτογραφία, στην οποία διακρίνονται νεκροί και τραυματίες, επέλεξε η βρετανική εφημερίδα « Daily Mirror» για το δικό της πρωτοσέλιδο.

 

Με τίτλο «Τρομοκράτες στην καρδιά της Βαρκελώνης» κυκλοφορεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα « La Repubblica».

 

Η γερμανική εφημερίδα « Frankfurter Allgemeinen Zeitung» επέλεξε τον τίτλο «Πολλοί νεκροί στην τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βαρκελώνης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα