Τελικά η Μέι θα ζητήσει το “OK” απ’ το κοινοβούλιο για εμπλοκή στη Συρία

Τελικά η Μέι θα ζητήσει το “OK” απ’ το κοινοβούλιο για εμπλοκή στη Συρία
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ap

Αν και η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμα την τελική απόφαση, νεότερες πληροφορίες του Sky News αναφέρουν πως σκοπεύει να ζητήσει τυπική έγκριση απ' το κοινοβούλιο της χώρας

Την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου προκειμένου να εμπλακεί η Βρετανία στη στρατιωτική δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, αναμένεται να ζητήσει η Τερέζα Μέι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Έτσι, παρά τα περί αντιθέτου που διέρρευσαν χθες απ’ το BBC, το Sky News μετέδωσε πως η βρετανίδα πρωθυπουργός σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στο κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η Daily Telegraph η Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στο συριακό στρατό. Οι επιθέσεις αυτές πάντως δεν αναμένεται να ξεκινήσουν, αν τελικά αποφασιστούν, πριν απ’ το βράδυ της Πέμπτης. Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η Μέι δεν έχει λάβει τελική απόφαση κατά πόσον η Βρετανία θα συμμετέχει σε τυχόν επιδρομές των ΗΠΑ και της Γαλλίας σε απάντηση της φερόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία, αλλά θέλει να είναι σε θέση να δράσει άμεσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα