Τετ α τετ Πούτιν – Ερντογάν στην Άγκυρα

Τετ α τετ Πούτιν – Ερντογάν στην Άγκυρα
Russian President Vladimir Putin, right, and Turkish President Recep Tayyip Erdogan attend the talks at the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Saturday, July 8, 2017. Putin and Erdogan underlined the importance of a Syria peace deal brokered by Russia and Turkey. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool) AP

Κατ' ιδίαν συνομιλίες έχουν σήμερα οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας αντίστοιχα τόσο για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ τους όσο και σειρά άλλων θεμάτων όπως η Συρία αλλά και το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ

Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση συμφωνήθηκε την περασμένη Τρίτη, κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που έγινε με πρωτοβουλία του Κρεμλίνου.

Η στρατιωτική και πολιτική συνεργασία, το Κουρδικό μετά και το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ, η κρίση στη Συρία και σειρά άλλων ζητημάτων αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Μέσα στην εβδομάδα άλλωστε το Κεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι η συνάντηση εργασίας στην Άγκυρα οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν την ανταλλαγή απόψεων σε περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

Με πληροφορίες από Sputnik, φωτογραφία:AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα