Θερίζει το καρόσι: 31χρονη πέθανε αφού έγραψε 159 ώρες υπερωρία σε ένα μήνα

Θερίζει το καρόσι: 31χρονη πέθανε αφού έγραψε 159 ώρες υπερωρία σε ένα μήνα
shutterstock

Η άτυχη γυναίκα, δημοσιογράφος στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιαπωνίας, πήρε μόνο δύο ρεπό σε διάστημα ενός μηνός. Πέθανε από καρδιακή ανακοπή

Αντιμέτωπη με την εργασιακή της κουλτούρα έρχεται και πάλι η Ιαπωνία, αφού όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, επιθεωρητές εργασίας αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος μιας 31χρονης δημοσιογράφου στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, NHK, προκλήθηκε από υπερβολική εργασία, το αποκαλούμενο και φαινόμενο καρόσι.

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν στην έδρα του τηλεοπτικού σταθμού στο Τόκιο, κατέγραψε 159 ώρες υπερωρία μέσα σε ένα μήνα, λαμβάνοντας μόνο δύο ημέρες ρεπό το διάστημα αυτό. Κάτι που προκάλεσε τον θάνατό της από καρδιακή ανακοπή τον Ιούλιο του 2013.

Ο θάνατός της από καρόσι (δηλαδή από υπερβολική εργασία) αναμένεται να αυξήσει την πίεση στις αρχές της ασιατικής χώρας για αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού θανάτων που αποδίδονται στις πολλές ώρες εργασίας. Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες στην Ιαπωνία είθισται να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους σε πολλές ώρες εργασίας, προκειμένου να αποδείξουν την αφοσίωσή τους, ακόμα και αν υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι αυτό βελτιώνει την παραγωγικότητα.

Στα πρώτα στοιχεία για το καρόσι, που έδωσε πέρσι στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, φαίνεται ότι ένας στους πέντε υπαλλήλους κινδύνευε να χάσει τη ζωή του από υπερβολική εργασία. Από τις αρχές του 2016 έως τον Μάρτιο του ίδιου έτους, περισσότεροι από 2.000 Ιάπωνες πέθαναν εξαιτίας του εργασιακού άγχους ενώ δεκάδες άλλοι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες παθήσεις που προκλήθηκαν από τον υπερβολικό χρόνο εργασίας.

(Πηγή: Guardian)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα