Τι εκνεύρισε τον Γιλντιρίμ μπροστά στη Μέρκελ

German Chancellor Angela Merkel, right, closes her eyes when listening to Turkish Prime Minister Binali Yildirim during a press conference after a meeting in the chancellery in Berlin, Germany, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Chancellor Angela Merkel, right, closes her eyes when listening to Turkish Prime Minister Binali Yildirim during a press conference after a meeting in the chancellery in Berlin, Germany, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Η κίνηση που προκάλεσε αμηχανία και νεύρα στον τούρκο πρωθυπουργό ενώ έκανε δηλώσεις με την γερμανίδα καγκελάριο στις Βρυξέλλες

Τον εκνευρισμό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, που χθες είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Άνγκελα Μέρκελ, προκάλεσε ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν στη συνέντευξη Τύπου.

Την ώρα που ο τούρκος πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει για τη χρησιμότητα της τουρκικής επέμβασης στο Αφρίν της Συρίας εναντίον κούρδων μαχητών, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία με τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, προστατεύει όχι μόνο τους δικούς της πολίτες, αλλά και τα σύνορα του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και την εξάπλωση του τρομοκρατικού κινδύνου στην Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας δημοσιογράφος έκανε κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Γιλντιρίμ.

Ύψωσε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες χτυπημένων παιδιών στο Αφρίν, με τον Γιλντιρίμ να απαντά εκνευρισμένος ότι είναι ψεύτικες και αποτελούν κουρδική προπαγάνδα.

(AP Photo/Markus Schreiber)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: