Το Αμβούργο ζητάει να πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα

Two girls play with a doll near their shelter at a beach outside Souda refugee camp, Chios island, Greece, on Friday, June 9, 2017. About 2000 refugees and other migrants are in Chios and more than 62000 are stuck in Greece.(AP Photo/Petros Giannakouris)
Two girls play with a doll near their shelter at a beach outside Souda refugee camp, Chios island, Greece, on Friday, June 9, 2017. About 2000 refugees and other migrants are in Chios and more than 62000 are stuck in Greece.(AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Χιλιάδες πολίτες της γερμανικής πόλης έχουν υπογράψει το σχετικό αίτημα, το οποίο θα παραδοθεί σε εκπρόσωπο της Γερουσίας τον Νοέμβριο - "Το Αμβούργο έχει θέσεις", υποστηρίζουν

Πρόσφυγες από την Ελλάδα θέλουν να φιλοξενήσουν πολίτες στο Αμβούργο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής σελίδας του NDR υπό τον τίτλο "Να στείλει η κυβέρνηση πρόσφυγες στο Αμβούργο".

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως τριάντα πέντε οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικές ενώσεις, σύλλογοι και περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι υπέγραψαν το ηλεκτρονικό αίτημα με τίτλο «Το Αμβούργο έχει θέσεις», το οποίο θα παραδοθεί σε εκπρόσωπο της Γερουσίας στις 8 Νοεμβρίου.

Οι υπογράφοντες εκτιμούν ότι το Αμβούργο διαθέτει 1.000 θέσεις για πρόσφυγες και ζητούν να μεταφερθούν άτομα από την Ελλάδα στο Αμβούργο.

Οι πρωτεργάτες της δράσης «Το Αμβούργο έχει θέσεις» είναι πεπεισμένοι ότι το Αμβούργο έχει τις οικονομικές προϋποθέσεις να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα. Χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά, πολλοί από αυτούς υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Με την υποδοχή 1.000 προσφύγων, το Αμβούργο θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες γερμανικές και ευρωπαϊκές πόλεις, ελπίζουν οι υποστηρικτές της δράσης και ο Herald Möller-Satner της ομάδας συζήτησης για τους Πρόσφυγες και τη Μετανάστευση στο Ottensen, επισημαίνεται.

Ένα άλλο ηλεκτρονικό αίτημα συγκέντρωσης υπογραφών –που επίσης θα επιδοθεί στην επόμενη συνέλευση της Γερουσίας- ζητά να μην γίνουν επαναπροωθήσεις στο Αφγανιστάν. Το αίτημα έχουν υπογράψει περισσότερα από 5.000 άτομα και 21 οργανισμοί, σημειώνεται.

(Φωτό: AP Photo/Petros Giannakouris)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE: