Το “αντίο” στον Στίβεν Χόκινγκ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του κορυφαίου αστροφυσικού

Το “αντίο” στον Στίβεν Χόκινγκ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του κορυφαίου αστροφυσικού
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Στίβεν Χόκινγκ (Joe Giddens/PA via AP) AP

Υπήρξε μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της εποχής μας και ένα από τα κορυφαία "μυαλά" του τελευταίου αιώνα. Όπως ήταν επόμενο, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κηδεία του Στίβεντ Χόκινγκ στο Κέμπριτζ αποτίοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο που εκλαΐκευσε την επιστήμη όσο κανείς άλλος.

Αν και ο ίδιος δήλωνε άθεος, η πρώτη σύζυγός του Τζέιν και τα δύο του παιδιά, επέλεξαν μια θρησκευτική κηδεία για τον κορυφαίο επιστήμονα, προκειμένου να μπορέσουν να τον αποχαιρετίσουν οι αμέτρητοι θαυμαστές, φίλοι και συντοπίτες του όπως του αρμόζει.

Η πρώτη σύζυγος του Στίβεντ Χόκινγκ, Τζέιν, με το γιο τους Τίμοθι (Joe Giddens/PA via AP) AP

Η κόρη του Στίβεν Χόκινγκ, Λούσι (Joe Giddens/PA via AP) AP

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά και αυθόρμητα, όπως αποδεικνύει και το ζεστό χειροκρότημα μπροστά από το φέρετρο του Χόκινγκ. Το “παρών” έδωσαν και διάσημοι φίλοι του, όπως ο ηθοποιός Έντι Ρεντμέιν, που ερμήνευσε τον Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία “Η θεωρία των πάντων” αποσπώντας ένα Όσκαρ α’ αντρικού ρόλου.

Ο ηθοποιός Έντι Ρεντμέιν (Joe Giddens/PA via AP) AP

Όσο για τη Βρετανία, απέδωσε τις μέγιστες τιμές στον κορυφαίο επιστήμονα, που δεν διέπρεψε απλώς μέσα από τη δουλειά και το έργο του, αλλά αποτέλεσε ένα παράδειγμα ζωής για όλους, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των γιατρών από τη στιγμή που τον “χτύπησε” το ALS και τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Για αυτό και επιλέχθηκε ως τόπος τελευταίας κατοικίας για την τέφρα του το Αββαείο του Γουέστμινστερ, δίπλα ακριβώς από τους τάφους του Νέυτωνα και του Δαρβίνου.

Στην τελευταία του κατοικία ο Στίβεντ Χόκινγκ (Joe Giddens/PA via AP) AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα