Το δραματικό μήνυμα του καπετάνιου του Norman Atlantic: Ήθελα να τους είχα σώσει όλους

default image

Τι ανέφερε στην πρώτη του δήλωση ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου Norman Atlantic. Έφτασε στις ελληνικές αρχές η λίστα με τους 477 διασωθέντες

“Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες”, δήλωσε ο καπετάνιος του Norman Atantic Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα.

Ο Τζιακομάτσι, στον οποίο έχει κοινοποιηθεί κλήση σε απολογία για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό πρόσθεσε: “Είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα, οι φιλοφρονήσεις δεν μου αρέσουν, δεν χρησιμεύουν. Τώρα έχω ανάγκη από ξεκούραση”.

Παράλληλα, η ιταλική ακτοφυλακή έχει αποστείλει και στις ελληνικές αρχές λίστα με 477 επιβάτες οι οποίοι έχουν διασωθεί. Οι νεκροί οι οποίοι έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει μάλιστα ότι οι αγνοούμενοι “είναι τουλάχιστον έντεκα”.

Εν τω μεταξύ, στις 6.15 το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου Norman Atlantic.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο, που έχει δεθεί από χθες από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας, πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Πρίντιζι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα