Το NBC συνάντησε τους ψαράδες ήρωες που έσωσαν πρόσφυγες με τις βάρκες τους

Το NBC συνάντησε τους ψαράδες ήρωες που έσωσαν πρόσφυγες με τις βάρκες τους

Το NEWS 247 και το TVXS ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επισκευαστούν οι βάρκες των ηρωικών ψαράδων της Λέσβου. Το Αμερικανικό NBC μίλησαν με τον Θανάση Μαρμαρινό και τον Κώστα Πιντέρη

Οι ρεπόρτερ του NBC μίλησαν με τον Θανάση Μαρμαρινό και τον Κώστα Πιντέρη, δύο από τους πολλούς "μικρούς ήρωες" της Λέσβου, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού δράματος, όταν αυτό κορυφωνόταν.

Πρόκειται για τους δύο ψαράδες που με πρωτοβουλία του TVXS και του News 247 αλλά και με τη δική σας έμπρακτη αλληλεγγύη , συγκεντρώθηκαν χρήματα, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί, τον περασμένο μήνα.

Και οι δύο όταν το 2015 οι πρόσφυγες από τη Συρία έφταναν κατά χιλιάδες καθημερινά στο μικρό ελληνικό νησί, άφησαν τη δουλειά τους, και με αυταπάρνηση ρίχτηκαν στη μάχη να σώσουν τους ανθρώπους αυτούς.

Όπως διηγείται στην κάμερα ο κ. Θανάσης Μαρμαρινός η κατάσταση ήταν φρικτή. «Μητέρες, έγκυες, παιδιά. Μέσα στο νερό, βρεγμένοι και σε άθλια κατάσταση». «Κάποια στιγμή είχα 17 ανθρώπους στη βάρκα μου. Όλα παιδιά. Η καρδιά μου σταμάτησε. Ήμουν ένας ζωντανός - νεκρός», θυμάται.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Πιντέρης θυμάται τη θάλασσα να γεμίζει με ανθρώπους. «Δεν ήξεραν να οδηγήσουν τις βάρκες στις οποίες τους είχαν φορτώσει, έναν ακυβέρνητοι και βυθίζονταν», λέει. Όσον αφορά τη στάση τόσο του ιδίου όσο και των συντοπιτών του; «Ήταν το ανθρώπινο καθήκον μας», θα σημειώσει.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι που ρίσκαραν ακόμη και τη ζωή τους για να σώσουν τους συναθρώπους τους, είδαν τελικά τις βάρκες τους να βυθίζονται την ασφάλεια του μικρού λιμένα της Σκάλας Συκαμιάς, λόγω του χιονιού. Οι ζημιές ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ για την κάθε βάρκα, που να σημειωθεί ότι είναι και η μόνη πηγή εισοδήματος για τους δύο ψαράδες, αλλά εκείνοι δεν ανησυχούν.

Όπως λένε: «Βοηθήσαμε τόσους ανθρώπους. Κάποιος θα βοηθήσει κι εμάς».

Ήδη, ύστερα από την πρωτοβουλία crowdfunding, του TVXS και του News 247 , ένα ποσό της τάξης των 12.000 ευρώ έχει συγκεντρωθεί και οι πρώτες επισκευές στις βάρκες έχουν ξεκινήσει να γίνονται.

Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός, έχει πει ότι το χρηματικό έπαθλο του βραβείου Ούλοφ Πάλμε που απονεμήθηκε στο νησί για την ανθρωπιστική του συνεισφορά στην προσφυγική κρίση, θα διατεθεί για αυτόν τον σκοπό.

Σε κάθε περίπτωση δύο «μικροί ήρωες» της Λέσβου έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα υπερβαίνει τα χρήματα που χρειάζονται για να επισκευάσουν τις βάρκες τους, αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες των προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Όσοι από εμάς μπορούν να συνεισφέρουν, η κατάθεση χρημάτων γίνεται στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

ΙBAN: GR1701713550006355119219099

BIC: PIRBGRAA

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

Για κατοίκους του εξωτερικού υπάρχει πλέον και η δυνατότητα ενίσχυσης μέσω της καμπάνιας στο YouCaring

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο μικρός ήρωας της Λέσβου θα μοιραστεί τα χρήματα με τον συνάδελφο του​

Η καμπάνια του NEWS247 και του TVXS πέτυχε: Επισκευάζονται δύο βάρκες στη Λέσβο

Πρωτοβουλία NEWS 247 και TVXS: Crowdfunding για έναν 'μικρό ήρωα'

ADVERTISING

SHARE: