Το News 24/7 στην Καταλονία, για το κρίσιμο δημοψήφισμα

Το News 24/7 στην Καταλονία, για το κρίσιμο δημοψήφισμα
Protesters gather in support of Catalan officials that were arrested at the courthouse in Barcelona, Spain, Friday, Sept. 22, 2017. A demonstration against police raids and arrests of officials as part of a crackdown on a planned Catalan independence referendum has ended after those arrested were released. Banners reads in Catalan: "We vote to be free". (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα. Γρίφος η διεξαγωγή του, με την κυβέρνηση της Μαδρίτης να έχει ξεκαθαρίσει, πως δεν θα την επιτρέψει

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι το πρωί της Κυριακής, οπότε και αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα στην Καταλονία, αν και το Συνταγματικό δικαστήριο έχει κηρύξει παράνομη τη διαδικασία και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του.

Η απεσταλμένη του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7, Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, βρίσκεται στην Καταλονία, από όπου θα μεταφέρει το κλίμα και τις εξελίξεις.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κατάσταση στην Καταλονία παραμένει έκρυθμη, παρά το γεγονός ότι οι Καταλανοί πολίτες έχουν επιλέξει μόνο ειρηνικούς τρόπους αντίδρασης απέναντι στις τακτικές του Ραχόι και όλοι περιμένουν πλέον με αγωνία να δουν πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η άτυπη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα