Το NEWS247 ανοίγει την κάλπη των γαλλικών εκλογών

Το NEWS247 ανοίγει την κάλπη των γαλλικών εκλογών

Ο Μακρόν, η Λεπέν και το μέλλον της Ευρώπης. Το NEWS 247, πιστό στο ραντεβού του με τα μεγάλα γεγονότα, θα σας μεταδώσει όλες τις εξελίξεις από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή 7 Μαΐου, για να εκλέξουν νέο πρόεδρο, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν κατείχε ποτέ αιρετό αξίωμα και την επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, Μαρίν Λεπέν, που κάποτε θεωρείτο παρίας στη γαλλική πολιτική.

Το NEWS 247 ανοίγει ξανά τον φάκελο ” Γαλλικές Εκλογές” και θα σας μεταφέρει από το πρωί της Κυριακής, όλο το παρασκήνιο και τις εξελίξεις από τα δύο στρατόπεδα, ενώ από το απόγευμα θα υπάρχει ενημέρωση, λεπτό προς λεπτό, μέσω της live blogging πλατφόρμας του site.

Τα πορτρέτα των δύο υποψηφίων, με την πολυτάραχη -και ασταθή- οικογενειακή ζωή της Λεπέν πριν την ενασχόλησή της με την πολιτική από τη μία και την πολιτική πορεία του “πρωτοεμφανιζόμενου” -ή μήπως όχι τελικά- στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας Μακρόν από την άλλη.

Καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της Πέμπτης Δημοκρατίας, που ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια, που στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δεν συμμετέχει πολιτικός από κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά κόμματα, το NEWS 247 παρουσιάζει τα πρώτα μέτρα που έχουν εξαγγείλει ότι θα λάβουν οι δύο υποψήφιοι, καθώς και τα κυριότερα γεγονότα στην πορεία προς την εκλογική αναμέτρηση.  

Αν και έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των (στον πρώτο γύρο) αντιπάλων του και παρότι οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις δείχνουν πρωτιά του Μακρόν, στη διεθνή κοινότητα επικρατεί ανησυχία, καθώς τόσο στην περίπτωση του Brexit, όσο και στις αμερικανικές εκλογές οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω.

(Φωτογραφία: AP Images/Bob Edme)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα