Το παιδομάζωμα Ερντογάν για τη 'φιέστα' των γενεθλίων του

Το παιδομάζωμα Ερντογάν για τη 'φιέστα' των γενεθλίων του

Φιρμάνι στέλνει το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας σε δεκάδες σχολεία επιβάλλοντας σε μαθητές και καθηγητές να παρίστανται και να παρελάσουν στις εκδηλώσεις εορτασμού των γενεθλίων του προέδρου

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στους σχεδιασμούς του Προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, για 'σοβιετικού τύπου' εορτασμούς της ημέρας των γενεθλίων του. Σύμφωνα με ερώτηση του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, ερωτάται το υπουργείο παιδείας κατά πόσο ισχύει πως εστάλη σημείωμα σε σχολεία της Άγκυρας με τα οποία τους γνωστοποιούνταν η υποχρεωτική συμμετοχή μαθητών και καθηγητών σε παρέλαση μπροστά από το προεδρικό μέγαρο.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης, που επέβαλε και το ερώτημα, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το αίτημα από τα σχολεία της περιοχής. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν όντως πως σημείωμα απεστάλη σε σχολεία της πρωτεύουσας, ζητώντας να στείλουν μαθητές για τα γενέθλια του Ερντογάν. Οι διαρροές κάνουν λόγο για ένα σχέδιο, κατά το οποίο καθηγητές και μαθητές θα παρελάσουν από το κτίριο Beştepe Gendermerie Command, ως το προεδρικό Μέγαρο στις 26 Φλεβάρη.

Πηγή: Hurriyet

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Η ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα ανήκει στους Κούρδους της Συρίας

ADVERTISING

SHARE: