Το περιστατικό στο Μύνστερ ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη

Το περιστατικό στο Μύνστερ ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη
AP

Στις 7 Απριλίου του 2017, ένας Ουζμπέκος οδήγησε κλεμμένο φορτηγό μεταφορών κατά πλήθους στο κέντρο της Στοκχόλμης, με συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων

Τρόμος και πάλι στη Γερμανία. Ένα μικρό βαν έπεσε πάνω σε κόσμο στην πόλη του Μύνστερ στα δυτικά, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την ύπαρξη τεσσάρων νεκρών ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έκανε λόγο για μια κατάσταση “αδιευκρίνηστη” ενώ οι αρχές αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι περίπου 50, έξι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Το ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε θαμώνες του εστιατορίου “Kiepenkerl”, στον πεζόδρομο της παλιάς πόλης.

Παρά τις πρώτες πληροφορίες ότι αναζητούνταν συνεργοί του οδηγού, η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι για συμμετοχή στο περιστατικό, ούτε εκρηκτικά στο σημείο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ είναι πως το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση στην Στοκχόλμη. Παρόλα αυτά μάλλον πρόκειται για τραγική σύμπτωση καθώς ο 48χρονος δράστης, γερμανικής καταγωγής, δεν φέρεται να είχε τρομοκρατικά κίνητρα μιας και επρόκειτο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και λευκό ποινικό μητρώο. Σε κάθε περίπτωση, τα κίνητρά του διερευνώνται.

Θυμίζουμε ότι στις 7 Απριλίου του 2017, ένας 39χρονος Ουζμπέκος οδήγησε ένα κλεμμένο φορτηγό μεταφορών, κατά του πλήθους στο κέντρο της Στοκχόλμης, με συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από δώδεκα άλλων, σε μια πράξη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα