Το πλαστό βίντεο για το βίντεο Βαρουφάκη και η οργή του υπουργού στο Twitter

Γερμανική σατιρική εκπομπή υποστηρίζει πως παραποίησε το βίντεο του Γιάνη Βαρουφάκη με το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο. Η Bild επιμένει ότι είναι αληθινό. Τι έγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο Twitter

Συνεχίζεται το κομφούζιο με το βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο που φαίνεται πως ύψωνε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Γερμανούς, μιλώντας πριν από δύο χρόνια σε συνέδριο στο Ζάγκρεμπ. Η χειρονομία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, προκάλεσε σάλο στη γερμανική κοινή γνώμη, αναπαράχθηκε δεκάδες φορές στα μέσα μαζική ενημέρωσης και έκανε το γύρο του κόσμου.

Σήμερα συντελεστές σατιρικής εκπομπής του Neo Magazin, σε τρέιλερ της εκπομπής τους, δήλωσαν πως ήταν εκείνοι που έφτιαξαν το βίντεο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν κάνουν πλάκα.

Τελευταία εξέλιξη: Ο διευθυντής του ZDF διαψεύδει ότι αλλοιώθηκε το αρχικό βίντεο

Στο βίντεο που ακολουθεί, κοροϊδεύουν τόσο τον παρουσιαστή της πολιτικής εκπομπής, όσο και την εφημερίδα που αναπαρήγαγε το βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BILD με δημοσίευμά της, επιμένει ότι το βίντεο είναι αληθινό και ότι οι κωμικοί κάνουν πλάκα για το ότι το "παραποίησαν". Υποστηρίζει δηλαδή ότι η φάρσα είναι η "παραποίηση" και όχι το πρώτο βίντεο.

Η εκπομπή που προβάλλεται στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF έδειξε ένα αναλυτικό βίντεο με τον τρόπο που φέρεται να παραποίησε το βίντεο, δείχνοντας τόσο τα γυρίσματα, όσο και το αυθεντικό βίντεο. Η σατιρική εκπομπή σημειώνει εκμεταλλεύτηκε μια εκφορά του λόγου του Έλληνα υπουργού, για να περάσει τη φάρσα της, που όπως υποστηρίζει την "έχαψε" μέχρι και ο ειδικός σε πλαστά βίντεο.

"Ευτυχώς υπάρχουν και οι ειδικοί για κάθε περίπτωση στο διαδίκτυο. Αλήθεια υπάρχει πραγματικό, πιστοποιημένο επάγγελμα για τέτοιες περιπτώσεις;" αναρωτιέται ένας από τους παρουσιαστές του καυτηριάζοντας την έκταση που πήρε το θέμα, αλλά και τη βεβαιότητα του επιστήμονα πως το βίντεο είναι πραγματικό.

Δείτε το βίντεο από το τρίτο λεπτό και μετά (πατήστε τη ρύθμιση για να ενεργοποιηθούν οι υπότιτλοι στα αγγλικά)

Στο 6.10 του βίντεο υπάρχει τόσο το πριν, όσο και το μετά όπου υποτίθεται ότι προστίθεται το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο. Μάλιστα, οι συντελεστές της εκπομπής έφτιαξαν και ένα έξτρα βίντεο για πλάκα με τον κ. Βαρουφάκη να υψώνει τον δείκτη.

Το ZDF, πάντως αναμένεται να προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με την αυθεντικότητα των ισχυρισμών των φαρσέρ.

Δεν έχω λάβει ακόμη καμιά συγνώμη

Ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ απάντησε σήμερα μετά τη δήλωση των φαρσέρ, αναφέροντας πως δεν έχει ακόμη λάβει συγνώμη που κάποιος χρησιμοποίησε ένα πειραγμένο βίντεο για να σιωπήσει την ελληνική φωνή.

Οι ίδιοι οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής εμφανίζονται να καυτηριάζουν έντονα τη στάση του παρουσιαστή Γκούντερ Γιάουχ λέγοντας. "Ο κ. Γιάουχ είναι πολύ μπροστά, μόλις τρεις βδομάδες είχαμε που ανεβάσαμε το βίντεο στο ίντερνετ και το είδαμε να παίζει στην εκπομπή του".

"Πιστεύω πως ο Γκούντερ Γιάουχ και η Βόρεια γερμανική εταιρία μετάδοσης πρέπει να φύγουν οικειοθελώς από το ευρώ" σημειώνει ο κύριος που αναπαριστά με τεράστια επιτυχία το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη και σημειώνεται πως ο Γερμανός δημοσιογράφος κερδίζει σε ένα χρόνο, όσα αποκομίζει δηλαδή η Αθήνα από φόρους. "Οικονομικά είναι πολύ κοντά με την Ελλάδα. Θα έλεγα μάλιστα, πως κερδίζει περισσότερα από όλη τη χώρα".

Κριτική στους Γερμανούς

Με χιουμοριστικό τρόπο ο Γερμανός μιλά και για τη νοοτροπία των ομοεθνών του λέγοντας: "Έτσι λειτουργούμε οι Γερμανοί. Καταστρέφουμε την Ευρώπη δύο φορές σε έναν αιώνα, αλλά τρελαινόμαστε όταν κάποιος μας δείχνει το δάχτυλο".

Η ομάδα της εκπομπής όμως κάνει μια πολύ σημαντική αναφορά, την ώρα που στην Ελλάδα έχουμε την αίσθηση πως όλοι στην Γερμανία έχουν τη χειρότερη εικόνα για εμάς. Καταφέρθηκαν εναντίον της πολιτικής εκπομπής, σημειώνοντας πως, άρπαξαν την ευκαιρία να το αναπαράγουν για να εντείνουν την οργή του γερμανικού λαού. "Είναι φτωχοί και μας παίρνουν τα λεφτά. Δεν είναι δυνατό! Είμαστε αφεντικά εδώ" αναφέρει για τις κραυγές οργής που ακούγονται στη χώρα του και κλείνει με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παρουσιαστή της πολιτικής εκπομπής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης: Το μόνο που ζητάμε είναι να μας δώσουν χρόνο

Bild: O Βαρουφάκης κάνει άσεμνη χειρονομία προς τους Γερμανούς

ADVERTISING

SHARE: