Το τουρκικό ΥΠΕΞ προκαλεί ξανά για τα Ίμια

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στις κοινές τους δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στις κοινές τους δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Επιμένει η Άγκυρα ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. Νέες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου

Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο συνεχίζει η Άγκυρα, επιμένοντας στη θέση που εξέφρασε ο Μ. Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Αυτή τη φορά οι δηλώσεις έρχονται από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, ο οποίος απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, δήλωσε ότι είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της Άγκυρας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προκαλεί ξανά για τα Ίμια

"Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (Καρντάκ). Δεν έχει τροποποιηθεί η πολιτική μας", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

"Η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο της δήλωσης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετά τα Ίμια και η Κάσος στο στόχαστρο των Τούρκων

Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει γκρίζες ζώνες

Η ελληνική απάντηση στις τουρκικές αξιώσεις περί αποστρατικοποίησης στο ανατολικό Αιγαίο

Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

ADVERTISING

SHARE: