Το Twitter διέγραψε οριστικά τον Έλληνα ακροδεξιό Milo Yiannopoulos

default image

Διεγράφη οριστικά από το Twitter o Ελληνικής καταγωγής Milo Yiannopoulos, μετά από ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της ηθοποιού Leslie Jones (Pics)

To Twitter προχώρησε σε μόνιμη απενεργοποίηση του λογαριασμό και στην απαγόρευση χρήσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλληνα ακροδεξιό Milo Yiannopoulos.

Ο ακροδεξιός κήρυκας του Ντόναλντ Τραμπ είδε τον διεγράφη οριστικά από το Twitter μετά από ανάρτηση ρατσιστικού σχολίου σε βάρος της ηθοποιού Leslie Jones, η οποία πρωταγωνιστεί στους Ghostbusters.

 

Ο Milo Yiannopoulos είναι ένας από τους βασικούς αρθρογράφους του Breitbart, μιας ιστοσελίδας με ακροδεξιές θέσεις. Ο ίδιος ήταν γνωστός στο Twitter ως @Nero και πριν την οριστική του διαγραφή είχε 338,000 followers ενώ αποκαλούσε τον εαυτό του ” υπέροχο ‘supervillain’ (κακό) του Διαδικτύου” για τις προβοκατόρικες αναρτήσεις του.

“Είμαι ο Milo Yiannopoulos και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μπαμπάς μου” είχε αναφέρει ο ελληνικής καταγωγής “ακτιβιστής-δημοσιογράφος”, επισημαίνοντας πως οι δυο τους μοιράζονται κοινές ιδέες.

Εν  τω μεταξύ, γίνεται γνωστό πως έχει αποκλειστεί και στο παρελθόν από το Twitter, έχοντας παραβιάσει τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην μόνιμη διαγραφή του, ήταν τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της ηθοποιού Leslie Jones.

 

Η αφροαμερικανικής καταγωγής ηθοποιός ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόφασή της να “εγκαταλείψει” το Twitter, αφού αναδημοσίευσε πολλά υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της, επισημαίνοντας πως η πλατφόρμα δεν αποτελούσε, πλέον, ασφαλές μέρος γι’ εκείνη.

“Με δάκρυα στα μάτια και πολύ στεναχωρημένη αφήνω το Twitter. Όλο αυτό γιατί έκανα μια ταινία. Μπορείς να μισείς τη ταινία, αλλά τα σκ@τ@ που έλαβα σήμερα… ήταν λάθος. Αναρωτιόμουν γιατί πολλοί διάσημοι δεν έχουν Twitter, τώρα ξέρω”, έγραψε η ίδια πριν απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της.

Την επίθεση στο πρόσωπό της ξεκίνησε ο Milo Yiannopoulos και οι ιθύνοντες του Twitter έχοντας λάβει πολλά παράπονα από τους χρήστες αποφάσισαν τη μόνιμη διαγραφή του και απολογήθηκαν αναφέροντας πως η ομάδα τους εργάζεται σκληρά για να κάνει την υπηρεσία καλύτερη για τους χρήστες της.

(ΠΗΓΗ: TheGuardian)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα