Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για την συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για την συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Συνολικά 17 νέες διώξεις όσων αντιτίθενται στην τουρκική επέμβαση στο Αφρίν

Τη σύλληψη 17 προσώπων, περιλαμβανομένου της συμπροέδρου του κύριου φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος, Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), διέταξαν σήμερα οι τουρκικές Αρχές, εξαιτίας της αντίθεσής τους στη στρατιωτική επίθεση που διεξάγει η Άγκυρα στη Συρία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μεταξύ τους είναι η Σερπίλ Κεμάλμπεϊ, συμπρόεδρος του HDP, που πρόκειται να πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριό του την Κυριακή στην Άγκυρα.

Ο έτερος επικεφαλής του HDP, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είναι φυλακισμένος για φερόμενες σχέσεις με κούρδους αγωνιστές και είναι μεταξύ των πολλών ηγετικών στελεχών του κόμματος που βρίσκονται στη φυλακή με παρόμοιες κατηγορίες, τις οποίες αρνούνται.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα συλλάβουν όσους την επικρίνουν ή αντιτίθενται σ’ αυτή. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 600 άτομα για διαμαρτυρίες ή για καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα