Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καταγγέλλει κάψιμο σημαίας της Τουρκίας από τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καταγγέλλει κάψιμο σημαίας της Τουρκίας από τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση της ΧΑ

Το πρωί της Τετάρτης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση της Χρυσής Αυγής και ζητά τη σύλληψη των δραστών. Η εν λόγω διαδήλωση έλαβε χώρα στις 5 Μαρτίου.

“Πριν από λίγες ημέρες οργανώθηκε διαδήλωση εναντίον της χώρας μας όπου έκαψαν την τουρκική σημαία. Ζητάμε τη σύλληψη των δραστών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό” αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Εν συνεχεία, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο:

“Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τις ακόλουθες παρατηρήσεις σχετικά με την Τουρκία: “Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που έπρεπε να είχαμε ιστορικά” … “Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε ό,τι έκαναν και οι πρόγονοί μας”.

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική που δεν ταιριάζει με τη θέση του και που θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση”.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση διατυπώνεται με αποσιωπητικά, όπως παραπάνω, κάτι που δείχνει πως απομονώνονται δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα