Τραγωδία στη Ρωσία: 53 οι νεκροί από φωτιά σε εμπορικό κέντρο – Πολλά παιδιά αγνοούνται

Τραγωδία στη Ρωσία: 53 οι νεκροί από φωτιά σε εμπορικό κέντρο – Πολλά παιδιά αγνοούνται
Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στη Σιβηρία (Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP) AP

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της Σιβηρίας, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από τις τοπικές αρχές, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ενώ δεκάδες είναι ακόμη οι αγνοούμενοι

Η τραγωδίας λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 11 παιδιά, ενώ πολλά παιδιά φέρονται ακόμη να αγνοούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται τουλάχιστον, μεταξύ των αγνοουμένων υπήρχαν τουλάχιστον 40 παιδιά. Σε 48 ανέρχονται και οι τραυματίες, εκ των οποίων τουλάχιστον 12 εξακολουθούν να νοσηλεύονται/

Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, Βλαντιμίρ Τσερνόφ, 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο.

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και δίνει υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα