Τραμπ: Αν δεν ψήφιζαν κάποιοι παράνομα θα είχα κερδίσει και τη λαϊκή ψήφο

default image

Ο Τραμπ πιστεύει ότι θα είχε κερδίσει και τη λαϊκή ψήφο αν δεν υπήρχαν "άνθρωποι που ψήφισαν παράνομα"

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε σε μήνυμά του στο Twitter χθες ότι εκτός από το ό,τι κέρδισε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στο σώμα των εκλεκτόρων “με συντριπτική πλειοψηφία” στις εκλογές (8 Νοεμβρίου), “Κέρδισα τη λαϊκή ψήφο αν αφαιρέσεις τα εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν παράνομα”.

Ο ισχυρισμός, ο οποίος έγινε χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, εστάλη καθώς ο αριθμός των λαϊκών ψήφων με τους οποίους η δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Τραμπ έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, και αναμένεται να αυξηθεί έως και τις 2,5 εκατομμύρια ψήφους καθώς συνεχίζονται να καταμετρούνται οι ψήφοι πολυπληθών πολιτειών όπως η Καλιφόρνια.

Ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αποφασίζεται από το Σώμα των Εκλεκτόρων (Electoral College), βάσει του συνόλου των ψήφων που αντιπροσωπεύει κάθε πολιτεία την οποία κερδίζει ένας υποψήφιος, και όχι από τον αριθμό των άμεσων ψήφων των πολιτών.

Ο Τραμπ συγκέντρωσε αριθμό μεγαλύτερο των απαιτούμενων ψήφων εκλεκτόρων (270) που χρειάζεται για να γίνει πρόεδρος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Σώματος Εκλεκτόρων αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Από την εκλογή του, τα μηνύματα του Τραμπ εναλλάσσονται μεταξύ του καλέσματος για ενότητα και της καταδίκης των αντιπάλων του και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα