Τραμπ: Είμαι ο καλύτερος σε θέματα στρατού και αυτό αρέσει στις γυναίκες

Τραμπ: Είμαι ο καλύτερος σε θέματα στρατού και αυτό αρέσει στις γυναίκες
President Donald Trump speaks to reporters upon arrival at the White House in Washington, Friday, Jan. 26, 2018, from the World Economic Forum in Davos, Switzerland. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) AP

"Καμία φορά τουιτάρω από το κρεβάτι", παραδέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξή του

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει συγκεντρώσει πολλούς «ακόλουθους» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χάρη στις συχνά εκτός εαυτού αναρτήσεις του, δήλωσε ότι καμιά φορά ποστάρει στο Twitter από το κρεβάτι του, αν και μερικές φορές επιτρέπει σε άλλους να αναρτούν τις δηλώσεις του.

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί τακτικά το Twitter για να ανακοινώσει τις πολιτικές του, να επιτεθεί στους επικριτές του και να αντιπαρατεθεί με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βόρεια Κορέα.

Ο λογαριασμός του @realDonaldTrump έχει από χθες Κυριακή 47.2 εκατομμύρια ακόλουθους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον αντίκτυπο που έχουν οι αναρτήσεις του και εξήγησε ότι χρησιμοποιεί τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους του σε μια εποχή γεμάτη «ψευδείς ειδήσεις».

«Αν δεν έχω αυτή τη μορφή επικοινωνίας, δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», τόνισε ο Τραμπ στη συνέντευξη αυτή που μεταδόθηκε χθες. «Λαμβάνω πολλές ψευδείς ειδήσεις, πολλές ειδήσεις που είναι λανθασμένες ή κατασκευασμένες».

Είναι τρελό που τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περιμένουν να διαβάσουν τα tweets του, σχολίασε. Μάλιστα εξήγησε ότι καμιά φορά κάνει τις αναρτήσεις αυτές μόνος του, από το κρεβάτι του.

Όταν ρωτήθηκε αν κάθεται στο κρεβάτι του με το τηλέφωνό του και σκέφτεται πώς μπορεί να εκνευρίσει τους ανθρώπους, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Καμία φορά στο κρεβάτι, καμιά φορά την ώρα του πρωινού ή του μεσημεριανού (…) αλλά σε γενικές γραμμές νωρίς το πρωί ή το βράδυ μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, όμως στη διάρκεια της ημέρας είμαι πολύ απασχολημένος, για πολλές ώρες. Είμαι απασχολημένος».

«Καμιά φορά υπαγορεύω κάτι πολύ γρήγορα και το δίνω σε έναν από τους ανθρώπους μου για να το αναρτήσει», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Όταν ρωτήθηκε για τη διαβόητη συνήθειά του να τρώει μπέργκερ και να πίνει coca cola, ο 71χρονος Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε: «Τρώω καλό φαγητό, πραγματικά από μερικούς από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο. Τρώω υγιεινό φαγητό, όμως μερικές φορές τρώω και από αυτά (…) Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα τρώω αρκετά καλά».

Αν και πολλοί Βρετανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει από τον Τραμπ να μην επισκεφθεί τη χώρα τους και 1,86 εκατομμύριο πολίτες έχουν υπογράψει σχετική αίτηση, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία.

«Λαμβάνω τόσες πολλές επιστολές από ανθρώπους στη χώρα σας, τους αρέσει η αίσθηση ασφάλειας που αποπνέω, τους αρέσουν αυτά που λέω για πολλά διαφορετικά θέματα», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα είχε μια πολύ πιο «σκληρή» προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις από αυτή που κρατά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Όταν ρωτήθηκε αν η Μέι «είναι σε καλή θέση» σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, o Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Θα διαπραγματευόμουν με αυτό τον τρόπο; Όχι (…) Θα είχα διαφορετική στάση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε εξάλλου ότι στηρίζει τις γυναίκες και ότι πολλές εξ αυτών τον κατανοούν. Εξήγησε μάλιστα ότι κυρίως οι γυναίκες είναι αυτές που εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη που δείχνει σε έναν ισχυρό στρατό, καθώς θέλουν να νιώθουν ασφαλείς στη χώρα τους.

«Δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από εμένα στα θέματα του στρατού (…) Πιστεύω ότι αυτό αρέσει στις γυναίκες. Πιστεύω ότι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς στη χώρα τους».

«Σέβομαι πάρα πολύ τις γυναίκες», υπογράμμισε ο Τραμπ, όμως πρόσθεσε: «Όχι δεν θα έλεγα ότι είμαι φεμινιστής. Εννοώ ότι αυτό θα παραπήγαινε. Είμαι υπέρ των γυναικών, είμαι υπέρ των ανδρών, είμαι υπέρ όλων».

Φωτογραφία: AP

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα