Τραμπ κατά ΜΜΕ: Θα μηνύω όσους γράφουν εναντίον μου και θα βγάζω λεφτά

default image

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαμηνύει ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, οι αγωγές εναντίον των ΜΜΕ θα γίνουν πολύ πιο εύκολες

Ο 69χρονος δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά δημοσκοπήσεις είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ώστε να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, είπε χθες ότι εάν εκλεγεί, θα «διευθύνει» τους νόμους περί συκοφαντικής δυσφήμησης, ώστε να γίνει ευκολότερο να κατατίθενται αγωγές εναντίον ΜΜΕ.

Σε μια ομιλία του στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, ο Τραμπ είπε πως είναι αναγκαία η αλλαγή της νομοθεσίας για να αντιμετωπιστεί η «ατιμία» μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων.

Ο Τραμπ επιτίθεται συχνά εναντίον του Τύπου στις προεκλογικές του εμφανίσεις, διαμαρτυρόμενος για την άδικη, όπως διατείνεται, κάλυψη της δραστηριότητάς του, αλλά και συχνά επιτιθέμενος εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων. Καλεί ενίοτε το κοινό στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις να γιουχάρει τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στον χώρο. Την 23η Δεκεμβρίου, σε μια εκδήλωση στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, είχε αστειευτεί ότι θα σκοτώσει δημοσιογράφους και το κοινό τον επιδοκίμασε ηχηρά.

«Ένα από τα πράγματα που θα κάνω εάν κερδίσω» τις προεδρικές εκλογές, είπε χθες, είναι ότι «θα διευρύνω τον νόμο περί συκοφαντικής δυσφήμησης, ώστε όταν γράφουν εκ προθέσεως αρνητικά και φρικτά και ψευδή άρθρα, να μπορούμε να τους μηνύουμε και να κερδίζουμε πολλά λεφτά».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις εφημερίδες New York Times και Washington Post και διεμήνυσε: «Αν κερδίσω εγώ, δεν θα έχουν προστασία. Θα φροντίσουμε ο κόσμος να σας μηνύει όπως ποτέ πριν».

Ο Τραμπ έχει υποβάλει αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και οι εκπρόσωποί του, όχι σπάνια, απειλούν να μηνύσουν δημοσιογράφους που τους ζητούν σχόλια. Τον Ιανουάριο, η Ποστ είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τη διαχείριση του καζίνου Taj Mahal στο Ατλάντικ Σίτι, από τον Τραμπ — η επιχείρηση κήρυξε πτώχευση. Σε μια συνέντευξη που είχε πάρει ο ρεπόρτερ της Ποστ από τον Τραμπ και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο άρθρο, ο μεγιστάνας είχε πει: «εάν το γράψεις αυτό, θα σου κάνω αγωγή».

Ο Τραμπ εξάλλου χθες κέρδισε την —απροσδόκητη για πολλούς— υποστήριξη του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, του πιο γνωστού ρεπουμπλικάνου που έχει ταχθεί στο πλευρό του, καθώς ο Κρις Κρίστι έκρινε πως ο μεγιστάνας έχει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές.

Η εκδήλωση της υποστήριξης του Τραμπ δίνει νέα ώθηση στον υποψήφιο ενόψει της λεγόμενης «Σούπερ Τρίτης», την επόμενη εβδομάδα. Ο Τραμπ «ξαναγράφει τους κανόνες του παιγνιδιού», έκρινε ο 53χρονος Κρίστι, ο οποίος έως πριν από λίγες εβδομάδες διεκδικούσε και αυτός το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα