Τραμπ – Κιμ: το “πάρτι” άρχισε στην Σιγκαπούρη

Τραμπ – Κιμ: το “πάρτι” άρχισε στην Σιγκαπούρη
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν AP

Τα προεόρτια της συνάντησης Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν στην Σιγκαπούρη παραπέμπουν σε σόου. Το ραντεβού ορίστηκε για απόψε στις 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Τώρα, πως αυτό το σόου θα επιλύσει ένα τεράστιο ζήτημα ασφάλειας για την Ασία, αλλά και για την ανθρωπότητα, είναι μία άλλη ιστορία...

Κανονικά, η διεθνής ειδησεογραφία σχετικά με τη “συνάντηση κορυφής” του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στην Σιγκαπούρη, θα περίμενε κανείς να επικεντρωθεί στην πολύ σοβαρή ατζέντα – μία προσπάθεια να εκλείψει η μόνιμη εστία έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Να καταλήξουν σε αποπυρηνικοποίηση, που θα σηματοδοτούσε “νέα εποχή” συνολικά στη νοτιοανατολική Ασία.

Ωστόσο, περισσότερο από το περιεχόμενο, αυτό που ιντριγκάρει μέχρι στιγμής τα διεθνή Μέσα είναι οι αλλοπρόσαλοι χαρακτήρες και οι απρόβλεπτες αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις τους αντιμετωπίζουν ως “αξιοθέατα”, παρά ως πολιτικούς ηγέτες, ενώ στην Σιγκαπούρη βγήκαν πολίτες με κινητά τηλέφωνα και κάμερες στο δρόμο για να τραβήξουν φωτογραφίες του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε "αξιοθέατο" στην Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται για να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Λίγες ώρες νωρίτερα, στο επίσημο γεύμα για την υποδοχή του Προέδρου των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης με το εξωτικό όνομα Βιβιάν Μπαλακρισάν, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία με τον Τραμπ μπροστά σε μία πολύχρωμη τούρτα με φρούτα και με το σχόλιο ότι …”γιορτάζουν λίγο πρόωρα γενέθλια”. Δίπλα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ διακρίνεται να χαμογελά πλατιά ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Θυμίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1946. 

Το 2018 μπήκε με τους Τραμπ και Κιμ να ανταλλάσσουν δημόσια απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων και με την ανθρωπότητα να κρατά την αναπνοή της, μπροστά σε δύο εκρηκτικούς, κυκλοθυμικούς και ισχυρογνώμονες ηγέτες. Όλα αυτά άλλαξαν ξαφνικά, όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προσκάλεσε αίφνης τον Τραμπ – απευθύνοντας επισήμως πρόσκληση τον περασμένο Μάρτιο – για να συναντηθούν και να λύσουν τις διαφορές τους.

Σε κάθε περίπτωση ο Αμερικανός Πρόεδρος δείχνει ευδιάθετος, ανέβασε βίντεο στο οποίο δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών. Ειδικά στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, θα διαπιστώσετε ότι ήταν πολύ θερμή η ατμόσφαιρα, παρακολουθώντας το βίντεο…

Η χειραψία του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα