Τραμπ στους G7: Απειλή η μη ελεγχόμενη μετανάστευση – Τέλος στις αδικίες εναντίον των ΗΠΑ

Τραμπ στους G7: Απειλή η μη ελεγχόμενη μετανάστευση – Τέλος στις αδικίες εναντίον των ΗΠΑ
Ο Τραμπ στους G-7 AP

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι το εμπόριο ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών, ενώ οι μη δίκαιες εμπορικές πρακτικές σε βάρος των ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχιστούν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η διάσκεψη της ομάδας των χωρών G7 στον Καναδά, ήταν πολύ επιτυχής και ότι το εμπόριο ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ αποτέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης για δεκαετίες από τις άλλες χώρες, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι είπε στις χώρες της ομάδας G7 ότι απαιτεί δίκαιη και αμοιβαία πρόσβαση στις αγορές, αλλά και τερματισμό της άδικης πρακτικής στο εμπόριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε την απειλή της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης.

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη, ως μία “αποστολή ειρήνης”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι στην διάσκεψη της ομάδας χωρών G7 συζητήθηκε η απειλή από το Ιράν, όπως επίσης κι ο εξτρεμισμός, ενώ τόνισε ότι η χώρες που συμμετέχουν στην αναφερόμενη ομάδα μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

Είπε επίσης, ότι μπορούν να συντονιστούν και να πετύχουν για το κοινό καλό.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι χώρες της ομάδας G7 αρχίζουν ν’ αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για ένα πιο δίκαιο εμπόριο με τις ΗΠΑ, ενώ δεν τις κατηγόρησε για τις εμπορικές συμφωνίες του παρελθόντος, αποδίδοντας την ευθύνη στους προηγούμενους ηγέτες των ΗΠΑ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη, είναι μία “αποστολή ειρήνης.”

“Μοναδική ευκαιρία” να επιτευχθεί συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε τέλος πως η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την ερχόμενη Τρίτη είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα, οι διπλωμάτες της οποίας, όπως είπε, συνεργάζονται «πολύ καλά» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία» η οποία «δεν θα παρουσιαστεί ποτέ» ξανά, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν φύγει από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) που διεξάγεται στη Λα Μαλμπέ του Καναδά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως «έχει αληθινά πίστη» πριν από τη συνάντηση αυτή.

«Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να δούμε αν είναι σοβαροί ή όχι; Πιστεύω ίσως από το πρώτο λεπτό», εξήγησε.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες.

«Ποιος ξέρει; Μπορεί να μην προχωρήσει. Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να μην προχωρήσει. Και μια πιο ισχυρή πιθανότητα να πάρει κάποιο χρόνο. Θα είναι μια διαδικασία», είπε.

Τουλάχιστον, πρόσθεσε, «θα συναντηθούμε. Θα ιδωθούμε. Και ελπίζω πως θα εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλον, και πως θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία».

Ο Αμερικανός ηγέτης έφυγε σήμερα από τη σύνοδο κορυφής για το μακρύ ταξίδι που αναμένεται να τον οδηγήσει στη Σιγκαπούρη όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση το πρωί της Τρίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα