Τρίμηνη παύση για τον Φελπς

default image

Την απαγόρευση της συμμετοχής του ολυμπιονίκη Μάικλ Φελπς σε αγώνες για τρεις μήνες αποφάσισε η κολυμβητική ομοσπονδία των ΗΠΑ

Την απαγόρευση της συμμετοχής του ολυμπιονίκη Μάικλ Φελπς σε αγώνες για τρεις μήνες αποφάσισε η κολυμβητική ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας στην οποία φαίνεται να καπνίζει μαριχουάνα. Κατά το ίδιο διάστημα, διακόπτεται  η οικονομική υποστήριξη που λαμβάνει ο αθλητής. 

“Δεν πρόκειται για μία περίπτωση παραβίασης των κανόνων ενάντια στο ντόπινγκ, αλλά αποφασίσαμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Μάικλ, επειδή απογοήτευσε τόσο πολλούς ανθρώπους, ιδιαιτέρως τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που είναι μέλη της ομάδας κολύμβησης των ΗΠΑ, που τον βλέπουν ως πρότυπο και ήρωα”, αναφέρει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Ο 23χρονος Φελπς, ο οποίος κέρδισε οκτώ μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αποδέχθηκε την ποινή του και δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε εάν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.

Η φωτογραφία του όπου φαίνεται να καπνίζει μαριχουάνα μέσω μιας γυάλινης πίπας έκανε το γύρο του κόσμου. Αρχικά δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τα Νέα του Κόσμου της Βρετανίας  και εκτιμκάται ότι τραβήχτηκε σε ένα φοιτητικό πάρτι τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Φελπς δεν έκανε προπονήσεις. 

Η εταιρεία δημητριακών Kellogg εξάλλου ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Φελπς, καθώς η συμπεριφορά του δεν συνάδει με την εικόνα της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα