Τσάμπα η ανταρσία Ζέεχοφερ στη Μέρκελ: Πτώση CSU στη Βαυαρία, στο 14% η AfD

Τσάμπα η ανταρσία Ζέεχοφερ στη Μέρκελ: Πτώση CSU στη Βαυαρία, στο 14% η AfD
O πρόεδρος της CSU Horst Seehofer, στα γραφεία του κόμματος στο Μόναχο AP

Στο 38% και μακριά από την αυτοδυναμία βρίσκονται οι Χριστιανοκοινωνιστές στην Βαυαρία εν όψει των τοπικών εκλογών του Οκτωβρίου σύμφωνα με δημοσκόπηση

Παρά την παρολίγον παραίτηση του Χόρστ Ζέεχοφερ από την προεδρία της CSU και το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία κατέληξε σε συμφωνία για το προσφυγικό με την Άνγκελα Μέρκελ, οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές χάνουν έδαφος εν όψει των τοπικών εκλογών, ενώ ανεβαίνει η ακροδεξιά:

Μόλις στο 38% βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του Χορστ Ζεεχόφερ στην Βαυαρία, ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL n-tv, η CSU χάνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό (47,7%) που κατέγραψε στις προηγούμενες κρατιδιακές εκλογές το 2013 και της εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο.

Πτώση σημειώνεται και στα ποσοστά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το οποίο περιορίζεται στο 12% (20,6% στις εκλογές του 2013). Αντιθέτως, οι Πράσινοι σχεδόν διπλασιάζουν τα ποσοστά τους, φθάνοντας το 15% (8,6% το 2013), όπως και οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι ανεβαίνουν στο 6% (3,3% το 2013). Η Αριστερά σημειώνει οριακή άνοδο, από το 2,1% στο 3%, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), στην πρώτη εμφάνισή της, συγκεντρώνει ποσοστό 14%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα